imagine articol

Înfrângere la limită cu Olimpija Ljubljana, la Körmend

U-Banca Transilvania a pierdut la mare luptă primul joc din cadrul Turneului Internațional ”Memorial Mogyorósy Szilárd” de la Körmend, Ungaria, turneu organizat de echipa prim-divizionară maghiară Egis Körmend. Adversarul de vineri seara al echipei noastre a fost Olimpija Ljubljana, echipă ce evoluează în Liga Adriatică și direct în grupele Basketball Champions League din acest sezon.

Meciul a început în nota de dominare a slovenilor, care au dovedit atenție mai mare la recuperare, atât pe faza ofensivă, cât și în apărare. A contribuit la acest joc bun al adversarilor noștri și lipsa lui Ousmane Barro, pivotul nostru nefăcând deplasarea în Ungaria, fiind reținut la Cluj-Napoca pentru oținerea vizei Schengen, necesară pentru preliminariile Basketball Champions League. 

În aceste condiții, Mihai Silvășan a început meciul cu formula Watson - Kromah - Kariniauskas - Sakic - Olah, însă pivotul nostru a avut destul de repede probleme cu faulturile și a fost înlocuit cu Török. Simțindu-se ”ca acasă”, Roli a smuls aplauze celor câteva sute de spectatori prezenți la meci și a reușit să se facă remarcat la ambele panouri. Imprecizia băieților noștri s-a făcut simțită la toate capitolele, astfel că finalul perioadei afișa pe tabelă o diferență de opt puncte în favoarea echipei din Ljubljana.

În cea de-a doua perioadă de joc, apărarea echipei noastre a fost una mult mai agresivă, fapt ce a redus diferența de pe tabelă. U-Banca Transilvania a început să pună mai mare preț pe fiecare aruncare, reușind chiar să treacă la conducere cu două minute înainte de pauză. Time-out-urile cerute de cei doi antrenori au avut efect, ambele formații rămânând concentrate până la sirena ce anunța pauza, Olimpija având un avantaj fragil pe tabelă, respectiv 44-46.

Încă de la pauză era evident că echipa noastră suferă sub panou, slovenii culegând 23 de mingi la panou, față de 10 ale echipei noastre. Cele 9 recuperări ofensive ale adversarilor au permis acestora 14 puncte din ”second chance”, față de niciunul de partea noastră. 

Intensitatea în defensivă a crescut și mai mult în rândurile sportivilor noștri la revenirea de la vestiare, însă energia suplimentară investită a avut și efecte adverse. Astfel, faulturile s-au acumulat cu repeziciune în jumătatea noastră de tabelă, unele dintre ele fiind fluierate cu suficientă ușurință pentru ca nervii să se acumuleze, atât în teren, cât și pe băncile tehnice. Au rezultat multe aruncări libere, faulturi tehnice și antisportive, iar slovenii și-au adjudecat la limită, cu o aruncare pe sirenă, un sfert trei echilibrat din toate punctele de vedere.

Ultima perioadă de joc a debutat cum nu se poate mai prost pentru U-Banca Transilvania. Kuti și Török au ieșit în primele minute cu câte cinci greșeli personale, iar slovenii au pus repede pe tabelă 12 puncte avans (63-75, min. 33). Silvășan cere timeout și readuce calmul în sânul echipei, astfel că un run de 7-2 aduce time-out-ul de cealaltă parte a mesei oficiale, cu cinci minute înainte de final. 

Echipa noastră forțează egalarea, aruncă mult de la distanță și chiar reușește să aducă jocul la o singură posesie diferență în ultimul minut. Slovenii greșesc la repunere cu câteva secunde înainte de final, Kariniauskas are șansa egalării, însă mingea sare în afara coșului și Olimpija se impune, scor 93-90.

U-Banca Transilvania - Olimpija Ljubljana 90-93 (20-28, 24-18, 17-19, 29-28)
Marcatori U-Banca Transilvania:
Sakic 23 (9 rec., 2 int., 4 p.d.), Kariniauskas 14 (1 rec., 2 int., 4 p.d.), Torok 13 (2 rec., 1 int.), Kromah 11 (3 rec., 1 int., 4 p.d.), Gray 9 (2 rec., 3 int., 1 p.d.), Watson 9 (1 rec., 1 int., 1 p.d.), Olah 6 (2 rec., 1 int., 2 p.d.), Calnicenco 3 (1 p.d.), Kuti 2 (1 p.d.). 

Pentru echipa noastră, Sakic a jucat 35 de minute, Watson și Kromah câte 30, Kariniauskas 26 și Olah 24, ceilalți jucători petrecând mai puțin de 20 de minute pe parchet. 

Mâine, echipa noastră va întâlni echipa care pierde în jocul dintre gazdele de la Egis Körmend și Khimik Yuhzne, cu începere de la ora 17, ora locală (ora 18, ora României).

Parteneri