imagine articol

Înfrângere la Fehervar în prima etapă din Second Round

U-Banca Transilvania a început cu un eșec faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, în deplasarea din Ungaria, cu Alba Fehervar.

În primul sfert al jocului, echipa noastră a pornit foarte eficient mai ales pe faza de atac. Câteva acțiuni colective reușite, mai ales cu Rolland Torok la finalizare, au încins atmosfera în Vodafone Sportcentrum, însă gazdele au replicat rapid și la finalul perioadei se consemna egalitate, 21-21. 

A doua perioadă a consemnat mai multe formule de joc, antrenorul Mihai Silvășan încercând din răsputeri să limiteze eficiența în atac a maghiarilor. Cu tot efortul său și al baschetbaliștilor noștri, echipa noastră a încasat 25 de puncte, însă atacul ne-a ținut aproape pe tabelă și gazdele înregistrează un avantaj minim la pauză, 46-45.

A treia perioadă de joc s-a desfășurat identic cu primele două, ambele cu gazdele mai mereu în ușor avantaj, însă niciodată unul greu de surmontat. Chiar și începutul celei de-a patra părea să ducă meciul spre un final pe muchie de cuțit, însă la un moment dat diferența a crescut ușor-ușor până la 11 puncte la mijlocul sfertului! Un timeout cerut de Mihai Silvășan a dat alarma și, în două minute, băieții noștri au strâns din nou la două puncte și finalul părea iarăși la îndemână. 

Nu a fost însă așa, câteva greșeli în atac, dublate de precizia gazdelor la capătul fiecărui atac au dus din nou diferența la o dimensiune suficient de mare pentru a trimite meciul la linia de libere, acolo unde Shepard și-a păstrat cumpătul și a ratat o singură aruncare.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

”În primul rând, vreau să felicit Alba pentru victorie. A fost un meci cu adevărat greu pentru noi, știam că sunt o echipă foarte fizică și cu adevărat bună mai ales la recuperări ofensive, însă totuși au avut 15 recuperări sub panoul nostru, ceea ce înseamnă mult. Astăzi, au fost mai puternici și mai buni, îi felicit și îi aștept la Cluj. Cu siguranță, nu renunțăm, vrem să ne calificăm, aceasta este mentalitatea noastră. Vom munci mai mult să câștigăm următoarele trei meciuri, care sunt pe teren propriu, sperăm să și reușim”

KYNDALL DYKES, jucător U-Banca Transilvania:

”A fost un meci greu. Cunoșteam acest lucru, am jucat cu ei în presezon, am făcut scouting, însă chiar și așa, și-au câștigat pozițiile, au recuperat în momentele cheie și au reușit să învingă. Mergem acasă și vom studia jocul, să vedem ce am greșit și să reparăm lucrurile”.

Alba Fehervar - U-Banca Transilvania 92-83 (21-21, 25-24, 19-17, 27-21)

Parteneri