imagine articol

Înfrângere în primul meci la Memorialul Elemer Tordai

U-Banca Transilvania a fost depășită miercuri de CSO Voluntari în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu. Gruparea ilfoveană s-a impus cu scorul de 95-87, într-un joc transmis în direct la Digi Sport.

Combatantele au abordat partida în formule pe care le pot utiliza și în Cupa României. Astfel, Mihai Silvășan i-a folosit în majoritatea timpului pe Ștefan Grasu, David Vida sau Tudor Șomăcescu. Drept urmare, startul duelului a fost unul echilibrat, iar Voluntariul a condus după 10 minute cu 21 la 20. Patrick Richard, Justin Edwards și Andrija Stipanovic au furnizat puncte pentru U-Banca Transilvania în actul secund, astfel că echipa noastră a intrat la cabine sub adăpostul a patru puncte, 38-42.

În repriza secundă, cele două echipe au mers cap la cap, însă ardelenii s-au menținut în mare parte la cârma jocului. Totuși, americanul Hickey, aflat în mare formă, a pus mari probleme defensivei noastre. În plus, Vlad Moldoveanu a fost inspirat la aruncările de la mare distanță. Pe finalul ultimului sfert, Moldoveanu a înscris un coș cu fault care a ajutat-o pe Voluntari să preia conducerea.

Când se părea că ilfovenii vor obține victoria, Tudor Șomăcescu a scuturat plasa de la mare distanță, 81-80. În cele din urmă, Patrick Richard a trimis miraculos partida în prelungiri. În repriză suplimentară, Voluntariul a oferit un joc mai precis. Vlad Moldoveanu și-a continuat recitalul de la mare distanță, calificându-și colegii în finală turneului amical.

Justin Edwards a fost remarcatul confruntării pentru U-Banca Transilvania, prin cele 17 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă. Cel mai bun marcator a fost Patrick Richard, care a izbutit 20 de puncte, 3 recuperări și două pase decisive. Andrija Stipanovic a avut 18 puncte și patru recuperări.

U-Banca Transilvania va disputa joi finala mică a turneului.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Un meci slab din partea noastră, mai ales în repriza secundă, când am făcut 15 turnoveruri. Nu suntem mulțumiți de rezultat și mai avem multe aspecte de îmbunătățit. Mâine e o nouă partidă care ne dă posibilitatea să ne îmbunătățim jocul și trebuie să profităm de ea. Din păcate, Kuti s-a accidentat azi la mâna dreaptă. Sperăm că nu e nimic grav și că poate reveni, dacă nu mâine, măcar în Cupa României.

Parteneri