imagine articol

Înfrângere în meciul 3 al seriei semifinale cu Steaua

U-Banca Transilvania s-a deplasat la București pentru a disputa cel de-al treilea joc al seriei semifinale cu Steaua CSM EximBank, scorul general înaintea partidei fiind 2-0 pentru echipa noastră.

Așa cum tehnicianul nostru, Mihai Silvășan, a prefațat meciul, baschetbaliștii noștri au arătat voință mare încă din primele minute, reușind o apărare atentă și intensă, completată de inspirație și viteză pe contraatac. De altfel, la jumătatea primei secvențe, antrenorul gazdelor, Jukka Toijala, s-a văzut nevoit să ceară deja un timp de odihnă, îngrijorat de evoluția sportivilor săi (7-15, min. 5).

Militarii au strâns rândurile și și-au întărit defensiva, scorul echilibrându-se în următoarele minute (14-19, min. 8). Pe măsură ce se apropia finalul primului sfert, Mihai Silvășan a apelat la resursele de pe bancă, în primele zece minute doar Berculescu și Calnicenco necălcând pe parchet. Scorul a continuat să se strângă, prima pauză având afișat pe tabelă 21-23.

Steliștii au trecut pentru prima dată la conducere în primul minut al secvenței secunde, profitând de o tranziție defensivă ceva mai moale a echipei noastre. Echipa noastră a continuat să joace amorțit, iar Mihai Silvășan a oprit jocul pentru a încerca să schimbe lucrurile (31-25, min. 13). 

Defensiva noastră a trecut în zonă 2-3, însă bâlbele au început să fie mai dese în ofensivă, pe rând Watson, Drungilas, Kromah și Sakic comițând turn-overs care au anulat mingile interceptate în apărare. Steliștii și-au consolidat avansul pe măsură ce meciul se apropia de pauza mare (38-31, min. 18), însă atacurile acestora s-au gripat în ultimele secvențe, forțând banca tehnică să ceară timp de odihnă după o pătrundere a lui Miha Lapornik oprită prin fault (38-33, min. 19), acestea fiind de altfel primele aruncări de pedeapsă obținute de echipa noastră în acest meci. 

Slovenul a fost precis de la linia de libere, până la pauză acesta mai punctând de două ori prin același procedeu. Replica a venit de la Taylor, pauza prezentând același echilibru pe tabelă: 41-37.

Spre deosebire de jocurile de la Cluj-Napoca, de această dată lupta sub cele două panouri a fost dominată de steliști în prima repriză, aceștia culegând 16 mingi (4 ofensive), față de doar 11 ale echipei noastre (cu 3 ofensive). De asemenea, bucureștenii au profitat de reperele cunoscute din propria sală și au pus în statistici procentaje mult mai bune la aruncările din acțiune: 80% - 70% la aruncările din căciulă, 36% - 23% la cele de dincolo de semicerc, singurul capitol unde au fost dominați fiind cel al aruncărilor libere, cu 5 reușite din 11, față de 4 din 4 pentru echipa noastră. 

Debutul părții secunde a fost unul foarte bun pentru gazde, acestea nimerind ținta de la distanță în mai multe rânduri prin Fraseniuc, Flowers și Zekovic. U-Banca Transilvania s-a chinuit să țină pasul, însă nu a prea reușit, mijlocul sfertului al treilea consemnând o diferență ce avea nevoie de două cifre pentru a fi exprimată (59-45, min. 26), în ciuda unui timp de odihnă cerut de staff-ul echipei noastre. Cu trei minute înainte de finalul secvenței, Toijala a efectuat o serie de schimbări, echipa noastră reușind să taie rapid din deficit (61-53, min. 19). 

Miha Lapornik a profitat de câte ori a rămas în mismatch cu Falker, provocând două faulturi în doar 20 de secunde, însă fără efect pe tabelă, ultimul sfert pornind de la scorul de 61-53.

Taylor și Runkauskas au ratat în debutul sfertului decisiv aruncări de la distanță, Watson apropiind echipa noastră la doar două posesii în urmă (61-66, min. 32). Jocul celor două echipe s-a calat, niciuna dintre ele nemaigăsind soluții pentru a prinde pe picior greșit defensiva adversă. Primul care a solicitat timp de odihnă a fost tehnicianul gazdelor, la intrarea în cel de-al treilea minut al ultimei perioade. 

Următorul minut de joc a consemnat un singur punct pus pe tabelă, de către Drungilas, jocul suferind la capitolul frumusețe, cu multe ratări la ambele panouri, dar și numeroase greșeli de mânuire a mingii. Tot lituanianul echipei noastre a fost cel care a punctat după un coș cu fault, apropiind echipa noastră la o singură posesie (61-59, min. 34). Runkauskas a găsit, însă, ținta de la distanță, făcând cursa de urmărire mai dificilă, mai ales că singurul jucător al echipei noastre care a adunat puncte a fost același Drungilas, de la linia de libere (64-61, min. 35). 

Pentru steliști, a contribuit și Taylor cu cinci puncte consecutive, trimițând echipa noastră în ședință (69-62, min. 36). În continuare, principala procedură de a pune puncte pe tabelă a fost aruncarea liberă, Barro și Runkauskas fiind în această situație. Când Zekovic a apelat la o aruncare de la distanță, la distanță s-a dus și Steaua (75-64, min. 37), însă Kuti a răspuns cu aceași monedă și a dat speranțe fanilor echipei noastre prezenți la meci. Watson a apropiat și mai mult U-Banca Transilvania cu un jump-shot, însă Sakic și Barro au ratat ocaziile avute de a încinge finalul de meci. 

U-Banca Transilvania cedează jocul al treilea al seriei și scorul devine 2-1. Meciul al 4-lea va avea loc tot la București duminică, 27 mai, cu începere de la ora 18, în direct pe Digisport. 

Mihai Silvășan :  ”A fost un meci greu așa cum ne-am așteptat, îi felicit pe steliști pentru victorie. Noi am jucat slab din punct de vedere ofensiv, nu am dat drumul la joc, nu am avut cursivitate, am avut procentaje proaste la aruncări. Mergem mai departe, va fi o serie lungă, complicată, însă eu sunt sigur că duminică băieții vor da totul pentru a câștiga”.

Steaua CSM EximBank - U-Banca Transilvania 79-71 (21-23, 20-14, 20-16, 18-18)

Parteneri