imagine articol

Înfrângere în fața Craiovei

U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere sâmbătă seara. Echipa clujeană a cedat întâlnirea cu SCM U Craiova, scor 88-94. 

Startul partidei a fost unul echilibrat, în care Donatas Tarolis și-a făcut treaba, marcând 8 din primele 10 puncte ale noastre. Lituanianul l-a găsit și pe Darko Planinic, care a finalizat printr-un slam-dunk. Ne-am impus ritmul, iar Kerron Johnson a scuturat plasa pentru 18-10. Oltenii au revenit prin coșuri de la mare distanță, terminând primul sfert în avantaj de o singură posesie, 22-23. Formația lui Aleksandar Todorov a pornit ca din pușcă și în actul secund, mergând la 12 puncte, 30-42. Gudul a oferit mai multe dunk-uri spectaculoase, în timp ce Pratt și Byrd au furnizat puncte. Artis Ate a luat jocul în propriile mâini și a marcat din toate pozițiile, astfel că la pauză tabela indica 48-49. 

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au adus primele patru puncte ale părții secunde. Studenții i-au copleșit pe adversari prin agresivitate și intensitate, iar Donatas Tarolis a fost atent la recuperare, 59-51. La jumătatea sfertului trei, Nandor Kuti a dat emoții printr-o accidentare, fiind însoțit la vestiare de către kinetoterapeutul Adrian Resteman. Din fericire, Kuti a putut să revină pe teren, chiar în finalul sfertului trei. În paralel, alb-negrii s-au menținut la cârma confruntării. Donatas Tarolis a fost în mare formă și i-a dominat pe doljeni sub panou. Pratt și Gudul nu au fost de acord cu desfășurarea încleștării, ținând vii speranțele în tabăra lui Todorov. Cu un minut și 25 de secunde rămase din meci, Stoyanov a scuturat plasa din spatele arcului de cerc, 82-85. Imediat, Planinic a transformat cu siguranță două aruncări libere, dar Pratt și-a continuat ulterior recitalul, 86-90.  Planinic a înscris o nouă serie de libere și am câștigat mingea eroic. Din păcate, nu am putut să încheiem acțiunea cu un coș, Porter Troupe și Stoyanov stabilind scorul final.  

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Este o înfrângere acasă greu de digerat. Am făcut un meci prost pe partea de apărare. Am permis 94 de puncte și, totodată, 14 coșuri de trei puncte. Ei au aruncat extraordinar, dar multe dintre coșuri au venit pe niște greșeli ale noastre. Doar în sfertul patru au marcat șapte coșuri de trei puncte, ceea ce, evident, a făcut diferența. Nu este o tragedie, am avut șansa noastră să câștigăm meciul. Din păcate, am pierdut mingea într-un moment important. Mergem mai departe, în viața unei echipe există și astfel de momente. Caracterele puternice se văd la înfrângeri. Am încredere că băieții pot strânge rândurile, nu am pierdut nimic, chiar dacă, pentru moment, nu mai suntem pe locul I. Din ce știu, Oradea a câștigat cu Timișoara și stă mai bine la coșaveraj. Urmează un meci pe care trebuie să îl câștigăm, nu ne gândim absolut deloc la diferența de scor care va fi la Sibiu. Noi tot timpul vrem victoria și urmărim acum să ne refacem puțin moralul. Sezonul este lung și premiile nu se dau acum, în ianuarie. La fiecare meci am simțit absența lui Karlo Zganec. El se află în recuperare și este o chestiune de zile până când va reveni la antrenamente."

U-Banca Transilvania - SCM U Craiova 88-94 (22-23, 26-26, 20-11, 20-34)

Parteneri