imagine articol

Înfrângere cu Ungaria, fără șanse de calificare pentru tricolori

România a pierdut și cel de-al patrulea joc disputat în cadrul Grupei C a EuroBasket 2017, competiție ce are loc la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter au arătat încă din startul jocului că vizează o victorie în compania Ungariei, astfel că, similar majorității jocurilor de la această competiție, au început foarte bine meciul.

Dacă în celelalte partide, România a încetinit ritmul după pauză, de această dată nu a mai fost cazul. Ungaria a dominat ușor meciul, atât în teren, cât și în tribune, grupul compact al fanilor maghiari fiind mai zgomotoși ca spectatorii români, însă nici compatrioții noștri nu s-au lăsat mai prejos.

Diferența de pe tabelă a oscilat mai mereu între 1-2 puncte și 2-3 posesii și, chiar dacă pe final au mai fost șanse, Mandache încercând de la distanță să conteste victoria ungurilor, aceștia și-au însușit punctele destinate învingătorilor.

România - Ungaria 71-80 (15-16, 17-22, 20-22, 19-20)
Marcatori România:
Mandache 24, Baciu 12 (4 rec.), Popa-Calotă 11 (3 rec., 4 p.d.), Olah 7 (1 rec.), Paliciuc 6 (1 rec., 3 p.d.), Kuti 5 (4 rec., 4 p.d.), Moldoveanu 5 (9 rec., 2 p.d.), Torok 1 (1 int.). Au mai jucat Petrișor, Nicolescu, Cățe, Nicoară.

Cu acest rezultat, maghiarii și-au asigurat calificarea în fazele eliminatorii, alături de Spania, Croația și Muntenegru, în timp ce România este sigură că nu mai poate ajunge în Turcia pentru a juca în această etapă. 

Mâine este zi de pauză, iar miercuri se vor disputa ultimele jocuri: Cehia - Croația (ora 14.30), Ungaria - Spania (17.15) și Muntenegru - România (20.45).

Parteneri