imagine articol

Înfrângere cu Oradea în prima partidă. Meciul II are loc marți

U-Banca Transilvania a suferit un eșec în primul joc din semifinalele Ligii Naționale. Gruparea clujeană a fost învinsă de CSM CSU Oradea, la capătul unei partide ce a necesitat și o repriză suplimentară. Bihorenii s-au impus cu 90 la 86, meciul II fiind programat marți.

În formula de start a echipei noastre s-au regăsit Darrin Dorsey, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Tony Easley și Jason Washburn, iar baschetbaliștii lui Mihai Silvășan s-au distanțat repede la 11-5, printr-o reușită a lui Dykes. Bobe Nicolescu a egalat pentru Oradea la 13, apoi combatantele au oferit un parcurs echilibrat, astfel că primul sfert s-a încheiat 21 la 21.

Rolland Török ne-a ajutat să începem mai bine actul secund, ducând scorul la 26-21. Pašalić și Zeković au ajutat CSM-ul să revină și chiar să preia conducerea. Drept urmare, Oradea a intrat la cabine sub adăpostul a cinci puncte, 38-43. În partea a doua, trupa lui Cristian Achim și-a continuat evoluția eficientă, iar Muhamed Pašalić a punctat pentru 40-51.      

Kyndall Dykes s-a luptat cu defensiva leilor, dar oaspeții s-au menținut la cârma confruntării până în sfertul decisiv. Atunci, U-Banca Transilvania a izbutit un parțial de 9-0 și ulterior a preluat conducerea, 74-73, după un coș al lui Darrin Dorsey. Oradea a răspuns prin Marković și Watson, însă baschetbaliștii noștri nu au renunțat. Imediat au venit două slam dunk-uri marca Jason Washburn, duelul intrând în prelungiri.

Repriza suplimentară a fost începută în forță de CSM CSU Oradea, printr-un coș de la mare distanță semnat Marković. După un minut și jumătate a venit și replica gazdelor, Darrin Dorsey trecându-și în cont două puncte. Dykes și Washburn au rămas singurele noastre arme, în timp ce vizitatorii au oferit un baschet mai lucid în ultimele momente pentru a-și adjudeca victoria. Cele două oponente se reîntâlnesc marți, la BT arena, cu începere de la ora 20:30.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

„Ne așteaptă un meci pe care trebuie să îl câștigăm, dacă vrem să mai rămânem cu șanse reale de calificare în finală. Va fi un meci aproape decisiv și sper să găsim soluțiile care să ne aducă victoria. Trebuie să rămânem concentrați și să dăm totul pentru victorie”.

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 86-90 (21-21, 17-22, 20-20, 20-15, 8-12)

Parteneri