imagine articol

Încheiem sezonul regulat cu o victorie în Derby-ul Ardealului

U-Banca Transilvania a încheiat victorioasă sezonul regulat al Ligii Naționale. Gruparea clujeană s-a impus în această seară, în Derby-ul Ardealului, cu BC CSU Sibiu. În direct la Digi Sport 4, formația antrenată de Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 78 la 72.

Sibienii au adus primele patru puncte ale încleștării prin Philmore și Pratt, în timp ce întâia reușită a noastră a purtat semnătura lui Nandor Kuti. Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu s-au dus apoi la 9-4, dar oaspeții au răspuns cu un parțial de 0-7. U-Banca Transilvania a strălucit de la mare distanță și a înscris patru coșuri din șase aruncări, pentru a câștiga sfertul inaugural, 17-21.

În al doilea act, echipa vizitatoare a oferit un joc și mai consistent. Nana Foulland a făcut spectacol, după ce a primit două pase perfecte de alley-oop. La rampă a ieșit și Rolland Török, care a dus scorul la 28-34, după un coș de trei puncte. Kyndall Dykes a avut un start de partidă modest, dar s-a revanșat cu vârf și îndesat pe parcurs. Americanul și-a ajutat echipa să intre la cabine sub adăpostul unui avantaj de opt puncte, apoi și-a continuat evoluția la înălțime. Echipa noastră a primit contribuții importante și din partea lui Darrin Dorsey, pe când Jason Washburn ne-a desprins la 13 puncte, 43-56.

U-Banca Transilvania a păstrat avantajul de 10 puncte o bună parte din actul patru. BC CSU Sibiu a avut o răbufnire în ultimele minute, când Philmore și Tamulis au furnizat puncte. Tânărul Lucas Tohătan a scuturat chiar plasa de la mare distanță, pentru un 72-76 pe tabela de marcaj. Aceea avea să fie ultima reușită a Sibiului în meci, întrucât Darrin Dorsey a răspuns imediat și a stabilit scorul final.

Așadar, U-Banca Transilvania termină sezonul regulat al Ligii Naționale pe poziția secundă, cu un total de 17 victorii și 7 eșecuri. Jucătorii lui Mihai Silvășan pregătesc de acum înainte Final Four-ul Cupei României, programat în perioada 17-18 aprilie, la BT Arena.

BC CSU Sibiu - U-Banca Transilvania 72-78 (17-21, 14-18, 19-21, 22-18)

Parteneri