imagine articol

Încheiem prima fază a sezonului regulat cu o victorie cu Dinamo București

U-Banca Transilvania a depășit convingător pe Dinamo București în ultima rundă din prima fază a sezonului regulat, în urma unui meci gustat de public, presărat cu faze spectaculoase. Staff-ul echipei noastre a decis ca Ousmane Barro să fie jucătorul străin odihnit la acest meci, decizie care automat i-a oferit minute mai multe lui Rolland Torok.

U-Banca Transilvania a dominat copios prima jumătate a jocului, cu un debut furibund al lui Rolland Torok, alimentat cu mingi perfecte de Filip Adamovic sau Kyndall Dykes. Traseele frumos desenate pe parchet au pus multe puncte pe tabelă în dreptul echipei noastre, timp în care defensiva și-a făcut treaba.

Diferența de pe tabelă a crescut constant și a atins apogeul în apropierea pauzei mari, doar hotărârea lui Tasic și ”vâna” lui Mitchell nefiind suficiente pentru a limita proporțiile scorului.

În prima jumătate a meciului, toți baschetbaliștii înscriși pe foaia de joc de Mihai Silvășan bifaseră timp de joc, cele mai multe în dreptul lui Torok, care a profitat la maximum de ele: 19 puncte și 3 recuperări în 14 minute petrecute pe parchet, cu procentaj impecabil atât la aruncările din acțiune (8/8), cât și de la linia de pedeapsă (3/3)!

La reluare, lucrurile au curs în aceași direcție. Torok a umplut coșul oaspeților de câte ori a avut ocazia, până când Mihai Silvășan a decis că este momentul să mizeze și pe George Toth. Uriașul nostru a pus osul la treabă și a reușit și el o prestație foarte bună, în 15 minute de joc acumulând 11 puncte și 4 recuperări și fiind protagonistul unor faze foarte spectaculoase, gustate din plin de cei 4.700 de spectatori prezenți la meci.

Ultimul sfert a consemnat un oarecare reviriment al dinamoviștilor, pe fondul intrării în teren a sportivilor noștri mai tineri, însă în nicio secundă nu s-a pus problema învingătoarei.

U-Banca Transilvania încheie astfel sezonul regulat pe prima poziție, cu 16 victorii și două înfrângeri, zestre subțiată de decizia FR Baschet de a anula rezultatele Olimpic Baia Mare, echipă ce s-a retras din campionat.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Mă bucur pentru această victorie, i-am felicitat pe băieți pentru că au abordat meciul profesionist, au avut intensitatea necesară de la începutul meciului, știam că dacă se va întâmpla așa, nu vom avea probleme în acest meci. Mă bucur că am avut ocazia să dau minute rezervelor, a fost un meci reușit pentru noi și mergem mai departe, de luni uităm că suntem pe primul loc și ne concentrăm pe turneul 1-6 unde, așa cum le-am spus și băieților, obiectivul meu personal este să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm! Barro a stat astăzi pentru că a fost singurul jucător care a evoluat în absolut toate meciurile de până acum, atât în cupele europene, cât și în campionat, am avut acum ocazia să îl odihnim întrucât Dinamo nu are jucători foarte mari, pivoți dominanți”.

Rolland Torok, jucător U-Banca Transilvania:

”Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie, noi ne-am făcut jocul, am respectat absolut toate cerințele antrenorului și mă bucur că toată lumea a reușit să prindă multe minute de joc. A fost foarte important să începem meciul foarte tare și sunt bucuros că am fost eu omul potrivit la momentul potrivit în multe faze”

U-Banca Transilvania - Dinamo București 96-79 (33-18, 21-16, 25-20, 17-25)

Parteneri