imagine articol

Încheiem parcursul european cu o înfrângere în Cehia

U-Banca Transilvania a pierdut jocul disputat miercuri seară în deplasare, cu BK Pardubice, în cadrul Grupei O a FIBA Europe Cup, încheind astfel parcursul european pe locul al treilea în grupă.

Meciul a început într-o notă de echilibru total, pe parcursul primului sfert ambele echipe alternându-se la conducere pe tabela de marcaj. Până la urmă, finalul perioadei a găsit echipa noastră cu un ușor avantaj, și asta chiar dacă U-Banca Transilvania a petrecut marea majoritate a sfertului cu trei juniori în teren, Gheorghe, Mureșan și Brosser.

În sfertul al doilea, în rotație a intrat și George Toth, care în aproape șase minute de joc a pus 8 puncte pe tabelă și a cules patru mingi desub panou. La pauză, echipa noastră conducea cu un fragil 39-33.

La revenirea de la cabine, jocul a curs în aceași direcție, cu echipa noastră la timonă până cu 3 minute înainte de finalul sfertului, când gazdele au egalat la 49, pe fondul impreciziei la aruncări din partea echipierilor noștri, dublată de lejeritate pe recuperare. Pardubice a beneficiat din plin de o mulțime de contraatacuri și a pus pe tabelă puncte ușoare.

Seceta din atacul nostru, începută în minutul 25, a durat aproape zece minute, perioadă în care s-au înscris doar 5 puncte, dar s-au încasat 14. Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă. Jocul a curs, însă, în același mod, însă cu trei minute înainte de final, câteva acțiuni individuale ale lui Moldoveanu și Torok au micșorat diferența, care se măsura la un moment dat în două cifre, la doar 7 puncte, moment în care antrenorul gazdelor cere timeout.

Până la final, însă, cehii au combinat eficient și au înscris ușor, în timp ce aruncările noastre de la distanță nu au găsit ținta, astfel că Pardubice câștigă ultimul meci al Grupei O, însă tinerii noștri baschetbaliști au făcut un meci foarte bun, cu un nivel ridicat de angajament și împotriva unui adversar valoros.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

"Vreau să felicit echipa adversă, au făcut un meci bun în această seară, mai ales prin prisma recuperărilor, în special a celor ofensive. Niciuna dintre echipe nu a avut presiunea rezultatului, aşa că jocul nu a avut o miză prea mare. În aceste condiţii, am venit decişi să dăm minute cât mai multe jucătorilor care au fost folosiţi mai puţin până acum şi cred că, în cea mai mare parte a meciului, au făcut o treabă bună, în mare sunt mulţumit de ei. Pentru noi, ca şi pentru echipa cehă, urmează să ne concentrăm pe campionat, urmează o perioadă dificilă pentru ambele echipe. Le urez succes şi îmi doresc ca şi noi să avem succes pe mai departe".

VLAD MOLDOVEANU:

"A fost un meci bun pentru noi, privit prin prisma contribuţiei pe care au avut-o băieţii mai tineri, în special fundaşii. În sfertul al patrulea s-a văzut că nu au experienţă, dar a fost bine că au prins aceste minute, mai ales că finalul a fost unul disputat. În ceea ce priveşte câştigătoarea, ea s-a decis la recuperări, gazdele au avut peste 50 de recuperări, dintre care 26 au fost ofensive, deci au însemnat tot atâtea aruncări în plus".

BK PARDUBICE - U-BANCA TRANSILVANIA 74-65 (20-22, 13-17, 21-14, 20-12)

Parteneri