imagine articol

Încheiem cu o victorie Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu

U-Banca Transilvania a trecut de CSU Sibiu în finala mică a Memorialului Elemer Tordai de la Sibiu. Baschetbaliștii noștri s-au impus în partida de joi cu scorul de 83-75. 

La fel ca ieri, cele două grupări au abordat meciul în formule pe care să le poată utiliza și în Cupa României. Astfel, Ștefan Grasu și Dragoș Lungu au bifat numeroase prezențe pe teren. 

Gruparea condusă de Mihai Silvășan a controlat disputa încă din start, iar după primul sfert conducea cu 28-18. Andrija Stipanovic a evoluat din nou remarcabil în spațiul de trei secunde, în timp ce Justin Edwards și Patrick Richard au spart defensiva adversarilor. Drept dovadă, la pauză tabela indică 50-38. U-Banca Transilvania nu a făcut pași greșiți nici în partea secundă. În plus, Mihai Silvășan a utilizat întreg lotul, trimițându-l pe teren inclusiv pe Nandor Kuti, care a suferit ieri o accidentare la umăr. 

Patrick Richard a izbutit 17 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Andrija Stipanovic a contribuit prin 16 puncte, 6 recuperări și un assist. Justin Edwards a reușit 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, pe când Gregory Vargas s-a remarcat prin 11 puncte, 7 intercepții și 5 pase decisive. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Mă bucur că am reacționat bine după înfrângerea de ieri. Am avut o primă repriză foarte bună, în care am marcat 50 de puncte. A fost ultima repetiție înaintea primului meci oficial al sezonului și mă bucură faptul că am avut două meciuri în două zile. Așa va fi și la turneul de Cupa și la primele meciuri din Liga Națională. Mai avem 9 zile până la partida respectivă și îmi doresc să rămânem sănătoși ca să ne putem antrena în condiții normale. În Cupa României e obligatoriu să jucăm cu doi români în teren. Nu știu dacă este bine să se schimbe regulile de la an la an, însă trebuie să ne adaptăm și să scoatem ce e mai bun din această situație, atât la antrenamente, cât și la meciurile ce vor urma.

Parteneri