imagine articol

Începem Play-Off-ul în faţa Stelei

U-Banca Transilvania dispută miercuri, 24 aprilie, primul joc al seriei de Play-Off cu Steaua Bucureşti. Partida va avea loc la BT Arena, cu începere de la ora 18:00, şi va fi transmisă în direct la Digi Sport 3, respectiv Radio Cluj.

După înfrângerea din semifinalele Cupei României, baschetbaliştii lui Mihai Silvăşan sunt hotărâţi să îşi ia revanşa în campionat. Gruparea ardeleană înfruntă ocupanta locului şapte la finalul sezonului regulat, în Liga Naţională. Militarii au câştigat grupa galbenă, din moment ce au totalizat 8 succese şi 2 înfrângeri, pentru un total de 18 puncte. În faza precedentă a competiţiei, formaţia bucureşteană a cedat doar în faţa celor de la Dinamo, respectiv CSO Voluntari. În rest, trupa sârbului Saša Ocokoljić nu a avut probleme în a se impune.

U-Banca Transilvania şi Steaua Bucureşti s-au înfruntat de două ori în actuala ediţie de campionat. Echipele şi-au împărţit victoriile, fiecare dintre acestea izbutind să îşi câştige partida din deplasare. Pe 19 octombrie 2018, baschetbaliştii noştri au cedat încleştarea de pe teren propriu cu scorul de 71 la 67. Jason Washburn a fost cel mai bun jucător al formaţiei transilvănene, din moment ce a contabilizat 22 de puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive.

Ulterior, clujenii i-au înfruntat din nou pe roş-albaştri, însă în capitală, pe data de 15 decembrie. Dykes şi compania au obţinut un succes la 8 puncte diferenţă, scor 81 la 73. În plus, americanul a fost şi cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 21 de puncte. Totodată, partida respectivă consemnase debutul lui Darrin Dorsey în maioul echipei noastre.

De la confruntările amintite, Steaua a operat modificări de efectiv. Spre exemplu, fundaşul Austin Chatman s-a integrat rapid în efectivul lui Ocokoljić şi are medii de 16.0 puncte, 4.2 pase decisive şi 2 recuperări. Un alt pericol poate fi reprezentat de pivotul Skylar Spencer, care a oferit evoluţii consistente în această stagiune.

Trebuie menţionat faptul că U-Banca Transilvania şi Steaua se duelează pentru a treia oară consecutiv în postsezon. Cu alte cuvinte, cele două s-au înfruntat în finala sezonului 2016/2017, atunci când am cucerit titlul. Un an mai târziu, Steaua a eliminat-o pe U-Banca Transilvania în semifinalele Ligii Naţionale, după 3-2 la general.

Meciul cu numărul II al seriei are loc vineri, tot la BT Arena. Fluierul de start se va da la ora 19:00.

Parteneri