imagine articol

Igokea Aleksandrovac va fi adversara noastră în primul tur preliminar din Champions League

U-Banca Transilvania și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Basketball Champions League. În urma tragerii la sorți, formația noastră va da piept cu Igokea Aleksandrovac din Bosnia Herțegovina. Dacă vom trece de această primă fază, pentru un loc în grupe ne vom lupta cu învingătoarea manșei dintre Sporting Lisabona (Portugalia) și Fribourg Olympic (Elveția).

În primă instanță, tragerea la sorți ne aduce unul dintre cele mai puternice nume din baschetul ex-iugoslav. Practic, gruparea pregătită de Dragan Bajić a fost desemnată campioană a Bosniei la finalul sezonului 2019/2020.

Mai mult, Igokea are 7 titluri ale Bosniei, cucerite din 2001 și până în prezent. Totodată, din 2007 și până în 2019, echipa din Aleksandrovac a câștigat șapte Cupe. Igokea este un club fondat în anul 1973 și care își dispută partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor Laktaši, o arenă cu o capacitate de peste 3.000 de locuri.

Din câte se pare, Igokea va miza în viitoarea stagiune pe cel puțin 3 baschetbaliști americani și cinci jucători sârbi, pe lângă sportivii autohtoni. Printre americani îl remarcăm pe Jackie Carmichael, un pivot ce a trecut pe la Unics Kazan sau Banvit. În lot se regăsesc numeroși jucători de perspectivă, cum ar fi Edin Atić, Darko Talić și Dalibor Ilić.

Duelurile cu Igokea vor avea loc pe 15 septembrie în deplasare, respectiv pe 18 septembrie la Cluj-Napoca.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”În primul rând, toate aceste calificări în Basketball Champions League se află sub semnul incertitudinii. Nu știm dacă vom putea juca la acea oră din cauza pandemiei de coronavirus. Noi așa ne vom pregăti astfel încât să fim gata de joc. Intrăm încrezători, ne dorim foarte mult să ne calificăm în grupe și vom da tot ce avem mai bun pentru a realiza acest lucru. Igokea este o echipă cu experiență, în special în Liga Adriatică. Totuși, am creat și noi un nucleu competitiv, așa că sperăm la calificare.”

Parteneri