imagine articol

Hristo Nikolov, la "U" Mobitelco!

"U" Mobitelco a reusit sa il inregimenteze pe bulgarul Hristo Nikolov. Extrema ce vine de la Szolnok, campioana Ungariei si finalista a EuroChallenge, masoara 2 metri, are 27 de ani si joaca pe postul de extrema. Pentru Nikolov, este a doua experienta in Romania, dupa cea de la Steaua Turabo, unde l-a avut ca antrenor pe Niksa Bavcevic. Mircea Cristescu: "Din pacate, suntem in situatia in care a trebuit sa gasim solutii dupa accidentarile lui Steve Ross si Tyler Morris. Cred ca Derek Wright si Hristo Nikolov, cel care se afla deja in catonament la Miercurea Ciuc, vor fi solutii foarte bune pentru echipa. Se pare ca pana la urma lururile bune li de intampla celor care stiu sa astepte, Aducerea celor opt jucatori straini, dintre care doi sunt acum accidentati, se incadreaza in bugetul echipei pentru acest an. Suntem onorati sa il avem pe Hristo Nikolov la echipa noastra!"Hristo Nikolov: "Ma simt foarte bine aici, ma bucur ca voi lucra din nou cu domnul Bavcevic si ca am ocazia sa joc la o echipa precum cea din Cluj, cu o mare traditie in Romania". Niksa Bavcevic: " Sunt foarte bucuros ca il am din nou elev pe Hristo Nikolov, am lucrat foarte bine cu el la Steaua, este un jucator foarte experimentat si suntem onorati ca a dorit sa vina la joace la "U" Mobitelco!".

Nikolov a debutat in 2002 la CSKA Sofia, unde a jucat pana in 2008. Pentru CSKA, Hristo a jucat in 2005 in FIBA EuroLeague, unde a avut medii de 5 puncte, 1,7 recuperari si 1,1 pase decisive in 9 meciuri. In sezonul 2005-2006 a devenit titular, avand 17,2 puncte pe meci. A evoluat in acest sezon in EuroCup 3 meciuri. Cel mai bun sezon pentru Nikolov la CSKA a fost 2007-2008, cand a jucat 45 de meciuri, reusind 14 puncte, 5,3 recuperari, 3,3 pase, 2,1 interceptii, cu procentaje de 52% la aruncari de doua puncte, 35,2 la trei puncte si 65,7 la libere.Sezonul bun i-a adus un contract la Lukoil Akademik Sofia, echipa cu care a evoluat timp de doua sezoane, evoluand si sase meciuri in EuroCup. In 2010 s-a transferat la Steaua Turabo Bucuresti, evoluand cu militarii 8 meciuri in Eurochallenge. In 2011-2012 s-a transferat la Szolnok, campioana Ungariei, echipa cu care a jucat 19 meciuri in EuroChallenge, reusind sa acceada pana in Final Four. De-a lungul carierei, Hristo Nikolov a castigat Cupa Bulgariei in 2005, este campion in Bulgaria in 2009 si 2010, castigator al Cupei Ungariei in 2011, campion al Ungariei in 2012, castigator al Campionatului European U20 Divizia B cu nationala Bulgariei, precum si semifinalist EuroChallenge in 2012.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit