imagine articol

Handicap de șase puncte înaintea returului cu Ludwigsburg

U-Banca Transilvania a cedat meciul tur al manșei duble cu MHP Riesen Ludwigsburg din Germania, contând pentru turul al doilea preliminar al Basketball Champions League. Meciul s-a disputat duminică seara, la Arena Ludwigsburg, nefiind televizat.

Gazdele au început foarte energic meciul și au reușit să conducă repede cu aproape zece puncte (9-1, min. 3), însă echipa noastră s-a repliat și a reușit să egaleze la 16 (min. 8). Echilibrul s-a păstrat și pe parcursul secvenței secunde, însă energia debordantă a nemților, mai ales sub cele două panouri, le-au adus multe recuperări, atât ofensive, cât și defensive. La pauză, gazdele aveau un avantaj de opt puncte.

La revenirea de la vestiare, chiar dacă U-Banca Transilvania a operat mai multe modificări în special în defensivă, ori de câte ori diferența scădea sub cinci puncte, Ludwigsburg găsea soluții să pună mingea în coș și să refacă ecartul de 7-8 puncte.

În debutul ultimei perioade de joc, MHP Riesen s-a detașat la cea mai mare diferență de până atunci, respectiv 12 puncte (70-58, min. 33), însă baschetbaliștii noștri au reușit să taie deficitul în două cu doar două minute rămase de joc (75-70, min. 38). Până la final, fiecare echipă a mai punctat o dată, iar gazdele au mai adăugat o aruncare liberă și primul joc s-a încheiat cu un avantaj de două posesii pentru germani.

Echipa noastră a fost încurajată de un grup de 20-25 de suporteri, cărora le mulțumim pentru sprijin!

Meciul retur se dispută marți, 26 septembrie, cu începere de la ora 19, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. 

MHP Riesen Ludwigsburg - U-Banca Transilvania 78-72 (22-20, 20-14, 20-21, 16-17)

Lasan Kromah, jucător U-Banca Transilvania:

”Trebuie să ne uităm la meci, să vedem ce nu a mers bine în jocul nostru și să încercăm ca, la jocul retur, să executăm mai bine ce avem de făcut”.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Cred că a fost o luptă adevărată în această seară, știam că vom juca cu o echipă foarte atletică, foarte fizică, una care pune foarte mare presiune pe tot terenul și foarte bună la recuperare ofensivă. Nu am reușit în prima jumătate să facem față, le-am permis 14 recuperări ofensive și am avut 12 mingi pierdute, care ne-au costat, le-am dat posesii suplimentare și nu ar fi trebuit să o facem. În a doua jumătate am recuperat mai bine, am avut doar două mingi pierdute. Mergem acasă cu acest rezultat, care este unul bun dacă vom reuși să ne calificăm, însă nu are nicio valoare dacă nu mergem mai departe”.

Parteneri