imagine articol

Echipa noastră pierde meciul cu Joventut Badalona

U-Banca Transilvania a cedat deplasarea de marți seara cu Joventut Badalona, catalanii învingându-ne cu 104-81. Astfel, am ajuns la 11 eșecuri în 7Days EuroCup și nu mai avem șanse să ne calificăm în Play-Off.

 

Baschetbaliștii clujeni au evoluat într-o sală încărcată de istorie. În 1992, echipa Statelor Unite ale Americii, condusă de Michael Jordan și Magic Johnson, impresiona la Jocurile Olimpice, cucerind aurul. Din păcate, am abordat disputa din Pavelló Olímpic de Badalona fără trei jucători de bază. Accidentat, Andrija Stipanović a rămas la Cluj-Napoca pentru a-și continua recuperarea. De asemenea, Kasey Shepherd nu a putut fi utilizat tot din cauza uneii accidentări, în vreme ce Karel Guzman se confruntă cu o răceală severă. 

 

În aceste condiții, Mihai Silvășan l-a folosit ca titular pe Akos Szentkuti. La primul său joc în EuroCup, jucătorul de 17 ani a prins mingea și a aruncat de trei puncte, aducând primele puncte ale noastre. Jocul a funcționat și ne-am desprins la 14-9, forțându-l pe tehnicianul gazdelor să întrerupă meciul. Pau Ribas și Guillem Vives i-au sprijinit pe verzi să revină imediat, însă am încheiat sfertul în avantaj, 21-22, grație lui Jalen Jones, respectiv Patrick Richard. 

 

Pe fondul unei evoluții agresive, Joventut a mers la 37-29, la finalizare fiind același Pau Ribas, fost component al Barcelonei și al naționalei Spaniei. Practic, la reprezentativa iberică s-a produs un schimb de generații, iar Joel Parra are în prezent un rol important în sistemul lui Sergio Scariolo. Evident, un astfel de jucător n-a putut să nu se evidențieze în duelul cu U-Banca Transilvania. Badalona a avut forță în spațiul de trei secunde și a gestionat perfect tranziția ofensivă, distanțându-se la 47-33. 

 

Jalen Jones s-a zbătut să ne țină în joc și chiar am revenit la trei lungimi pe parcursul actului trei. Ne-am și remarcat pe finalul sfertului, când Nemanja Gordić a marcat un buzzer-beater de senzație. Din păcate, ultimul act l-am început în penalizare din cauza faulturilor, așa că i-am trimis pe catalani la linia de pedeapsă. În consecință, Joventut Badalona s-a impus autoritar, însă cea mai importantă imagine a venit la final, când pe transmisiunea EuroCup au putut fi văzuți cei peste 100 de suporteri care au ales să ne susțină în Spania. 

 

Jalen Jones a totalizat 16 puncte, 10 recuperări și o pasă decisive, în timp ce Léo Meindl și Patrick Richard au izbutit câte 15 puncte fiecare. Emanuel Cățe a strâns 14 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Badalona pentru victorie. Au meritat să câștige. Per ansamblu, sunt mulțumit de felul cum ne-am prezentat, luând în calcul absențele noastre. Ne-au lipsit trei jucători de bază. Cred că ne-am luptat și au existat șanse, în special în sfertul trei, când am jucat bine și ne-am apropiat la trei puncte. Din păcate, nu am putut menține ritmul, iar Badalona a avut o rotație mai lungă. Acolo s-a făcut diferența. În plus, am întâlnit o echipă puternică, hotărâtă să încheie grupa pe primul loc. Au așteptări mari în privința acestui sezon și le urez baftă în EuroCup și 

În Liga ACB.  

 

 

HAIDE "U"
0

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit