imagine articol

Echipa noastră începe faza a doua din FIBA Europe Cup

Primul meci al grupei J din FIBA Europe Cup aduce o întâlnire românească. U-Banca Transilvania își măsoară forțele cu CSM CSU Oradea, într-un joc programat miercuri, 11 decembrie 2019. Întâlnirea va avea loc la BTarena și va începe la ora 19:00.

După succesul obținut săptămâna trecută în fața celor de la BCM U FC Argeș Pitești, baschetbaliștii noștri s-au pregătit pe plan local. Formația antrenată de Duško Vujošević și Mihai Silvășan vrea să fie la înălțime în această fază a competiției, unde se va mai duela cu Ironi Ness Ziona din Israel, respectiv Tsmoki Minsk din Belarus.

U-Banca Transilvania a ajuns în TOP 16 după ce a terminat pe primul loc grupa G a FIBA Europe Cup. Mai exact, studenții au obținut 5 victorii și o înfrângere, acumulând astfel 11 puncte. Alb-negrii au depășit în clasament echipe precum Enisey Krasnoyarsk, Balkan Botevgrad și Sodertalje Kings.

Totodată, la începutul acestei săptămâni, cei de la FIBA Europe Cup au realizat un clasament al celor mai valoroase competitoare ale momentului. Trupa noastră este considerată a doua cea mai puternică grupare din FIBA Europe Cup, fiind devansată doar de Pınar Karşıyaka din Turcia.

În schimb, CSM CSU Oradea a fost într-o grupă cu Bahcesehir College (Turcia), Fribourg Olympic (Elveția) și CSU Sibiu. Echipa lui Cristian Achim a bifat patru succese și două eșecuri, clasându-se, la final, pe poziția a doua.

Încleștarea de miercuri aduce față în față și ocupantele primelor două locuri din Liga Națională. U-Banca Transilvania are nouă victorii din tot atâtea posibile, în timp ce orădenii au înregistrat șapte succese și două înfrângeri. În turul campionatului, U-Banca Transilvania a răpus-o pe CSM CSU Oradea cu 89 la 82, iar Patrick Richard a fost cel mai bun marcator, prin cele 20 de puncte. Pat va avea un duel de foc cu Kris Richard sau Giordan Watson, jucători care traversează o formă de invidiat.

Confruntarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3, precum și pe pagina de youtube a FIBA Europe Cup, disponibilă printr-un click AICI.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

”Este un meci în cupele europene, prin care se promovează baschetul românesc. Sunt opt echipe în grupa A din Liga Națională și există multă calitate. Ei bine, trei formații se detașează față de celelalte. Oradea, Sibiul și U-Banca Transilvania sunt cele mai puternice echipe. Tragerea la sorți și rezultatele au făcut să avem două partide cu Oradea și ulterior încă două cu BC CSU Sibiu. Oradea are o echipă puternică și mizează pe o formație atipică. Din punct de vedere individual sunt foarte buni, sunt conectați perfect la joc. Miercuri ne putem aștepta la un meci de mare calitate pentru România. În viață totul pare previzibil, însă nu putem spune același lucru despre sport și în special despre baschet. Aici totul este imprevizibil. Ambele echipe au calitate și rezultatul este imprevizibil. Dacă cineva vrea să își atingă un scop, în primul rând trebuie să aibă încredere în forțele proprii. Noi credem că o să câștigăm partida cu Oradea în fața fanilor noștri. Suntem gata să jucăm și sper să vorbim mai mult pe teren.”

KUTI NANDOR, jucător U-Banca Transilvania

”Cunoaștem foarte bine echipa din Oradea. În ultimii ani am disputat partide intense împotriva lor. Au o echipă bună, cu jucători de excepție, care pot să marcheze oricând 20 sau 30 de puncte. Suntem pregătiți, cred că ne-am antrenat bine. Sper să vină fanii în număr cât mai mare, chiar dacă jucăm miercuri. Sper ca suporterii să facă un efort și să vină să ne susțină la sală.”

Parteneri