imagine articol

Echipa noastră cedează întâlnirea cu Lietkabelis din 7Days EuroCup

U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere marți seara în 7Days EuroCup, 77-75, împotriva celor de la Lietkabelis. Astfel, gruparea antrenată de Mihai Silvășan a ajuns la 9 eșecuri în competiție, dar păstrează șanse de calificare în Play-Off.

 

Am avut 7.000 de fani în sală, așa că baschetbaliștii noștri și-au dorit cu ardoare să obțină un rezultat pozitiv. Jalen Jones ne-a desprins la 14-8, însă balticii au revenit imediat. Likpevicius și Peno au contribuit cu puncte, astfel că tabela indica egalitate, 19-19, după primele 10 minute. În sfertul al doilea, am jucat cu intensitate, în special în spațiul de trei secunde, acolo unde Emi Cățe a prins o zi mare. Pivotul a marcat pentru 28-21, în vreme ce Nemanja Gordić a înscris puncte succesive, în special din spatele semicercului. Până la urmă, Kristian Kulamae a marcat în ultima secundă, 39-41. 

 

Repriza a doua a demarat cu Lietkabelis în prim plan. Gediminas Orelik a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai valoroși oameni ai celor de la Lietkabelis, izbutind coșuri din toate pozițiile. După 30 de minute, oaspeții beneficiau de 10 puncte avantaj. Chiar și așa, U-Banca Transilvania nu a renunțat la luptă. Am tresărit pe finalul actului decisiv, când Meindl a adăugat șase puncte la rând. În plus, liberele lui Karel Guzman ne-au apropiat la un punct, 75-76. Din păcate, Lietkabelis a gestionat mai bine finalul și a repurtat un succes.

 

Nemanja Gordić a totalizat 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Léonardo Meindl s-a evidențiat prin 14 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, iar Emanuel Cățe a totalizat 9 puncte și 9 recuperări.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Este o înfrângere dureroasă. Cred că ne-am luptat și am arătat caracter, dar nu am avut o seară foarte bună în ceea ce privește procentajele atât la trei puncte, cât și la libere. În asemenea meciuri orice greșeală se vede. Noi am făcut anumite greșeli care ne-au costat. De exemplu, l-am lăsat pe Morris să înscrie de pe partea stângă, deși știam că tendința lui e să meargă în acea direcție. Acestea sunt detalii pe care trebuie să le analizăm cu băieții. Atâta timp cât există în continuare șanse, noi o să ne luptăm pentru victorie. O să revenim la antrenamente și vom face tot posibilul să ne îmbunătățim jocul. Urmează meciuri importante și avem obiective de îndeplinit. Atmosfera în sală a fost senzațională, speram să îi bucurăm pe fani cu o victorie. Le mulțumim din suflet suporterilor că sunt alături de noi, chiar dacă traversăm un sezon complicat. 

 

Emanuel Cățe, jucător U-Banca Transilvania

 

Am pierdut meciul pe sfârșit și o bună parte din joc am respectat planul nostru. Am făcut anumite erori, pe unele nu am putut să le controlăm, iar altele depind strict de noi. Am luptat până în ultima secundă, dar nu am reușit să câștigăm. E frustrant pentru toată lumea, însă știm că mai sunt cinci meciuri și șansele nu sunt pierdute definitiv. Nimeni nu ne va da nimic pe gratis, trebuie să muncim și să luăm totul prin efort. 

HAIDE "U"
15

Parteneri