imagine articol

Echipa noastră caută o nouă victorie în faţa celor de la Södertälje Kings

U-Banca Transilvania îşi continuă parcursul din FIBA Europe Cup. Echipa noastră se duelează miercuri, 13 noiembrie, cu Södertälje Kings. Partida va avea loc la BTarena, cu începere de la ora 19:00. De asemenea, confruntarea va putea fi urmărită pe pagina de youtube a competiţiei, disponibilă printr-un click AICI.

Formaţia antrenată de Duško Vujošević şi Mihai Silvăşan ocupă locul doi în grupă, fiind la egalitate de puncte cu Enisey Krasnoyarsk. Practic, ruşii ne-au provocat săptămâna trecută primul eşec al sezonului, după un meci încheiat la scorul de 97-87. Drept urmare, atât U-Banca Transilvania cât şi Enisey au câte 5 puncte în grupă.

Adversara ardelenilor de miercuri vine cu moralul ridicat, din moment ce a depăşit-o în ultimul joc din FIBA Europe Cup pe Balkan Botevgrad. A fost 93-83 pentru suedezi, care încearcă din răsputeri să se califice mai departe din grupă. 

În campionat lucrurile merg perfect pentru U-Banca Transilvania. Deşi au călătorit 10.000 de kilometri în nici patru zile, transilvănenii au găsit resursele necesare de energie şi au învins-o pe CS SCM Timişoara cu scorul de 79-70. Alb-negrii sunt pe primul loc în Liga Naţională, cu un bilanţ de cinci succese din tot atâtea posibile. 

Södertälje Kings nu se regăseşte în competiţia internă, acolo unde a înregistrat patru victorii şi trei înfrângeri. Echipa lui Ludwig Degernas a cedat ultima partidă din campionat, 78-66 cu Boras Basket. Astfel, Södertälje se află pe cinci în clasament.

Întâlnirea din Suedia a fost adjudecată de U-Banca Transilvania cu scorul de 86-80.

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania:

Thumbnail

“În primul rând, eu cred că pentru clubul nostru este foarte important faptul că participăm în cupele europene. Consider că nivelul competiţiei este potrivit pentru echipa noastră. Ne gândim la viitor, dar pentru organizaţia noastră cel mai bine este să luăm totul pas cu pas. Construim totul în aşa măsură încât să participăm la o competiţie europeană şi mai puternică. La tragerea la sorţi am avut ghinion, deoarece în grupa noastră se află şi Enisey Krasnoyarsk. Ei sunt o echipă puternică, cu un buget mare. Totodată, drumul spre Rusia îţi consumă multă energie. Ruşii au complicat puţin grupa noastră, după ce au pierdut meciul din Bulgaria, acolo unde au jucat fără doi baschetbalişti de bază. Södertälje a echilibrat grupa şi acest lucru trebuie să ne atragă atenţia. Suedezii au trei sau patru jucători buni, de mare calitate. Noi vrem să trecem mai departe, aşa că trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate şi să câştigăm. La Cluj-Napoca vine campioana Suediei şi niciun meci nu se câştigă fără angajament maximum. Noi vrem să readucem oamenii în sală, să fie o sală plină şi să existe entuziasmul partidelor de baschet. Asta se poate întâmpla numai prin jocuri bune şi prin victorii”. 

Darko Planinić, căpitan U-Banca Transilvania:

“Suedezii au o echipă foarte bună. Am jucat împotriva lor şi sunt convins că vor să ne învingă. Şi ei vor să se califice mai departe, trebuie să fim pregătiţi, să avem o apărare puternică şi să câştigăm. În grupă Enisey pleacă cu prima şansă, însă avem şi noi şansele noastre”. 

Parteneri