imagine articol

Echipa a plecat motivată la Cupa României

După o lungă pauză, echipa noastră dispută din nou meciuri oficiale. U-BancaTrasilvania participă la turneul Cupei României, care va avea loc la București, în perioada 10-13 noiembrie 2020. Jocurile se vor desfășura la Arena de Baschet, iar trupa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a fost repartizată în grupa A. Drept urmare, ardelenii vor da piept cu CSM Galați, BCM U FC Argeș Pitești și Dinamo Știința București.

Competiția începe pentru U-Banca Transilvania cu un duel în fața celor de la CSM Galați. Încleștarea este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 17:45. Meciul va putea fi urmărit în direct pe FRB TV, precum și pe canalul Digi Sport 4. Trebuie precizat faptul că platforma Federației Române de Baschet va transmite toate confruntările din cadrul Cupei României.

Galațiul propune o nouă grupare pe prima scenă a baschetului românesc. Sub comanda lui Florin Nini, dunărenii încearcă să surprindă numele importante din Liga Națională. CSM și-a reconstruit lotul, după ce în stagiunea precedentă nu s-a aflat între echipele de top din Grupa Roșie. Galațiul poate miza pe șase baschetbaliști din străinătate. Singurul dintre aceștia care cunoaște campionatul nostru este Maksim Šturanović, fost jucător la BCM U Pitești. Florin Nini mai are la dispoziție trei americani, un sârb și un croat. La capitolul români, CSM îi va utiliza pe Vlad Negoițescu, fost campion al României cu CSU Ploiești, respectiv Marius Ciotlăuș. Cel din urmă a făcut o parte a junioratului la U-BT, apoi s-a transferat la SCM U Craiova și a trecut pe la numeroase echipe din țară. De asemenea, CSM propune o serie de baschetbaliști tineri, precum Rareș Ardelean, Adrian Vaida au Cristi Câmpeanu.

În al doilea meci, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu BCM U FCA Pitești. La trupa argeșeană s-a schimbat în vară antrenorul. Tudor Costescu, selecționerul României, s-a întors în Trivale, acolo unde a cucerit, în 2012, Cupa României. La Pitești se vor afla în continuare în lot Mihai Măciucă,Tudor Gheorghe, Tony Bishop și Goran Gajović, iar la capitolul întăriri pot fi amintiți Mladen Jeremić sau Gary Talton. BCM U a transferat și doi jucători care au activat în stagiunea precedentă în cadrul clubului nostru, și anume Rareș Uță, respectiv Dragoș Axinte. Piteștiul a disputat meciuri de verificare cu Oradea și Timișoara, până să își întrerupă activitatea din cauza COVID-19. În această situație s-au aflat majoritatea participantelor la turneele Cupei României. Întâlnirea dintre BCM U FC Argeș Pitești și U-Banca Transilvania este programată miercuri, 11 noiembrie, de la 21:15.

În fine, Dinamo Știința București va fi adversaranoastră vineri, 13 noiembrie, de la ora 17:45. Și dinamoviștii și-au schimbat antrenorul, numindu-l în această funcție pe Antonis Constantinides. Tehnicianul cipriot este cunoscut de publicul din România pentru performanțele izbutite alături de Energia Târgu Jiu, când a ajuns în Final Four-ul FIBA EuropeCup Challenge. În plus, Energia, cu Antonis Constantinides pe bancă, a cucerit Cupa României în 2014. Câinii l-au transferat în vară pe experimentatul Octavian Popa Calotă, care îi va avea alături pe tinerii Andrei Calenic, Anton Diaconescu şi Antonio Năsturescu. La capitolul străini, Dinamo i-a păstrat pe Ousmane Barro, Armin Cane şi Jevon Masters, dar în Ştefan Cel Mare au venit şi jucători noi, precum TJ Price, Jeremy Saffold sau Mohamed Abukar. Câinii au fost prezenţi la Memorialul Elemer Tordai, acolo unde au ocupat locul doi, apoi şi-au întrerupt activitatea din cauza infectărilor cu COVID-19.

La finalul grupei, primele două echipe se califică la turneul Final 8. Totodată, există posibilitatea ca formaţia clasată pe trei să obţină la rândul său bilete pentru turneul final, luând în calcul implementarea sistemului lucky-looser.

Parteneri