imagine articol

Duško Vujošević: „Trebuie să fim uniți și îi rugăm pe cei de lângă noi să aibă răbdare. Nu este o construcție ușoară, însă vom avea succes”

U-Banca Transilvania a început o săptămână de foc. Gruparea studenților își dispută miercuri seara calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. De asemenea, duminică, clujenii se luptă să ajungă și în finala Cupei României. 

Duško Vujošević, antrenorul coordonator de la U-Banca Transilvania, a participat marți dimineața la o conferință de presă premergătoare încleștării cu Ironi Ness Ziona. Tehnicianul sârb a vorbit despre ultimele rezultate ale baschetbaliștilor noștri, precizând faptul că întâlnirile din FIBA Europe Cup prezintă un grad de dificultate ridicat.

„Odată ce FIBA și Euroliga și-au separat competițiile, s-au creat mai multe întreceri foarte puternice. Una dintre acestea este FIBA Europe Cup, unde sunt formații cu bugete mari. Ironi Ness Ziona este o echipă cu un buget uriaș, la fel și Enisey Krasnoyarsk, care a fost deja eliminată. Sportul din ziua de azi este, poate, singurul lucru imprevizibil. Din această cauză, lumea prezintă un interes ridicat față de sport. Cu o victorie mâine vom face un pas mare pentru clubul nostru. Asta ne propunem, să ajungem în sferturile de finală. Am depus un efort mare în această competiție, care poate fi un fel de școală pentru clubul nostru. Nu mă refer doar la calitatea adversarilor, ci și la dificultatea unor deplasări efectuate la Krasnoyarsk și Minsk, spre exemplu. Acele meciuri au necesitat un efort considerabil”, a declarat  Vujošević.

Alb-negrii se află pe locul doi în Liga Națională, cu un bilanț de 13 victorii și 3 înfrângeri. Ultima dată, U-Banca Transilvania a suferit o înfrângere în fața rivalilor de la BC CSU Sibiu.

„În momentul de față, participarea noastră din Europa ne afectează parcursul intern. Totuși, rezultatul final va fi altul și cu siguranță tot ce am trăit în FIBA Europe Cup ne va ajuta. Nici Imperiul Roman nu s-a construit într-o singură zi. Niciun drum către succes nu este presărat cu flori. Am întâlnit astfel de situații în cariera mea. Totuși, nu sunt obișnuit să suferim vreo înfrângere. Nu îmi cade bine niciun eșec. Trebuie să înțelegem că anul acesta am format o echipă nouă. În schimb, Oradea, Sibiul sau Craiova au avut o bază, la care au adăugat jucătorii necesari”.

Clujenii l-au transferat săptămâna trecută pe americanul L.J. Peak, care a evoluat ultima dată în Italia. Americanul efectuează deja antrenamente cu noii colegi și ar putea debuta în curând.

„ Noi am adus încă un jucător, L.J. Peak, pentru a putea să mai prelungim puțin rotația, care era într-un fel scurtă pentru două competiții. Ne dorim să avem succes peste tot. Niciunul dintre noi nu este magician. Nu avem bagheta magică, menită să facă minuni peste noapte. Înfrângerile fac parte din viața unei echipe. Jucătorii noștri nu au ajuns în starea fizică și mentală să dispute două meciuri dificile într-o perioadă de trei zile. Așa s-a întâmplat săptămâna trecută, la jocurile cu Tsmoki Minsk și BC CSU Sibiu. Până acum, antrenorii au avut un merit important pentru rezultate și atmosfera pozitivă. Totodată, după o înfrângere, vina este tot a antrenorului. Noi ne aflăm într-o situație aparte, trebuie să ne adaptăm permanent. Nu vreau ca atunci când câștigăm să fie meritul meu, iar când pierdem să fie vina antrenorului principal. Victoriile și înfrângerile aparțin staff-ului. Dacă cineva trebuie să fie vinovat pentru înfrângerea cu Sibiul, primul aș fi eu. Este importantă atmosfera care se construiește lângă clubul nostru. Trebuie să fim uniți, dar îi rugăm pe cei de lângă noi să aibă răbdare. Această construcție nu este ușoară, însă va aduce succes”, a precizat  Duško Vujošev ić.

Parteneri