imagine articol

Duško Vujošević a susținut un workshop în cadrul Colegiului Național al Antrenorilor

Duško Vujošević a susținut o prezentare în cadrul unei sesiuni desfășurată online, în cadrul Colegiului Național al Antrenorilor. Tehnicianul clubului nostru a susținut tema “Dezvoltarea aruncătorului de elită”, iar la finalul sesiunii a răspuns la întrebările venite din partea antrenorilor. Înregistrarea este disponibilă AICI. În plus, ieri a fost făcută publică ședința video pe care Duško Vujošević a avut-o cu antrenorii academiei U-Banca Transilvania. Subiectul discuției a fost tehnica unei aruncări corecte la coș. 


Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

"Eu mi-am început repede cariera de antrenor, eram tare tânăr pentru o asemenea muncă. Până acum mi-am format propriul stil, care a produs jucători de NBA sau Euroligă. În acest workshop am vrut să transmit experiența și conceptul meu către antrenorii din țară. Sper că le-am fost de folos și sunt dispus oricând să îi ajut, dacă au nevoie. Antrenorii trebuie să aibă un talent diferit față de cel al jucătorilor. Trebuie să aibă o înclinație aparte. Un antrenor bun este precum un prim-ministru bun, într-o țară civilizată. Mă refer aici la calități precum inteligență, pedagogie, voință. Totodată, sunt necesare abilități de lider"


Răzvan Cenean, antrenor U-BT, Liga I

"Este o inițiativă foarte bună și folositoare. Vorbim despre un titan al baschetului european și cred că toată lumea are de învățat de la dânsul, mai ales că de-a lungul carierei sale a format mulți jucători care au jucat la cel mai înalt nivel. ABC-ul este cel mai important în dezvoltarea individuală a fiecărui sportiv. De exemplu, nu poți să alergi dacă înainte nu înveți să mergi. Acest aspect face diferența dintre un jucător de top și un jucător mediocru. Acest lucru decide soarta meciurilor aproape tot timplu. Nu poți să îndeplinești sarcinile tactice ale antrenorului dacă nu ai o tehnică individuală impecabilă. Metodica de învățare ar trebui să fie unitară în cadrul unei academii, astfel încât fiecare jucător să poată fi monitorizat mai ușor și mai eficient de către antrenori. Bineînțeles că fiecare jucător își va forma propriul stil de aruncare, însă dacă metodica este unitară la nivel la nivel de club, antrenorii care lucrează cu baschetbalistul respectiv pot să intervină cu corecții oricând este cazul, fără a lua totul de la 0"


Mihai Racovițan, antrenor U-BT U14

"Inițiativa lui Duško Vujošević este mai mult decât bine-venită. Ne bucurăm că un antrenor de un asemenea calibru ne împărtășește din cunoștințele sale. În formarea baschetbaliștilor, poate cel mai important lucru este ca aceștia să își însușească elementele de bază cât mai corect. Având baza formată, toată dezvoltarea lor ca jucători se va desfășura mult mai ușor și vor avea infinit mai multe șanse de succes în baschet. Cu toții avem același scop, și anume să dezvoltăm jucătorii. În clubul nostru, copiii ajung să lucreze cu 4-5 antrenori de la inițiare și până la terminarea junioratului. Doar având o unitate cât mai bună între noi putem să ne atingem scopul. Așadar, sunt de părere că dacă lucrăm după aceleași principii și urmărim același parcurs metodic, vom putea să ne îndeplinim obiectivele. Cu siguranță că fiecare antrenor își va lăsa amprenta asupra jucătorilor cu care lucrează, dar nu trebuie să uităm că rezultatul final trebuie să fie același, și anume «scoaterea» de jucători"

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit