imagine articol

Duelul cu CSM CSU Oradea, unul de tradiţie pentru U-Banca Transilvania

Echipa noastră dispută, miercuri seara, semifinala  Cupei României. U-Banca Transilvania o înfruntă pe CSM CSU Oradea, într-un joc care va începe la ora 19 şi 30 de minute, pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. 

Baschetbaliştii lui Mihai Silvăşan au ajuns în această fază a competiţiei după ce au eliminat-o, în sferturi, pe BCM U Argeş Piteşti. În turul desfăşurat luna trecută la BT Arena, Rašić şi compania au câştigat cu 93 la 88. Apoi, în duelul din Trivale, transilvănenii au oferit o lecţie de baschet şi au câştigat la 20 de puncte diferenţă, 86 la 66. 

De partea cealaltă, echipa antrenată de Cristian Achim a depăşit-o în faza precedentă a Cupei României pe Steaua Bucureşti. La Arena Antonio Alexe, bihorenii au câştigat cu 83 la 63 şi au rezolvat, practic, soarta calificării. Apoi, CSM CSU Oradea a venit în capitală, acolo unde a câştigat cu 63 la 60.

Revenind, însă, la confruntarea de mâine, trebuie să spunem faptul că se vor duela două dintre cele mai de succes formaţii ale baschetului autohton. Este, dacă vreţi, întâlnirea ultimelor două campioane ale României. De asemenea, combatantele sunt obişnuite să se dueleze în partide cu miză. Din acest punct de vedere, evidenţiem faptul că, din 2013 şi până în prezent, U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea au avut de împărţit trei serii de Play-Off, două finale ale Cupei României şi alte două SuperCupe. 

Prima finală a Cupei României s-a desfăşurat în luna aprilie a anului 2016, chiar în fieful orădenilor. Atunci, gruparea noastră era antrenată de Marcel Ţenter, tehnician care îi avea la dispoziţie, din lotul actual, pe Kyndall Dykes, Rolland Török, Nandor Kuti şi Andrei Calnicenco. Atunci, cupa a ajuns în vitrina de pe malul Someşului, după un joc încheiat la scorul de 82 la 75. 

Cealaltă finală a Cupei României dintre Cluj-Napoca şi Oradea a avut loc chiar în sezonul precedent. Turneul s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe, iar Mihai Silvăşan se baza pe o echipă din care nu lipseau Aleksandar Rašić, Rolland Török, Andrei Calnicenco, Andrei Mureşan sau Anders Abu Teir. Alb-negrii au reuşit să câştige cu 64 la 61.

De asemenea, ambele SuperCupe ale României au fost cucerite de către jucătorii noştri, în 2016, respectiv 2018. Referitor la actuala ediţie a Ligii Naţionale, U-Banca Transilvania a disputat patru meciuri cu Oradea şi a pierdut unul singur, acum aproape trei săptămâni, la scorul de 75 la 63. 

Semifinala dintre U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4. În celălalt joc, Dinamo îşi va măsura forţele cu BC CSU Sibiu. 
 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit