imagine articol

Duel cu Sibiul în Sala Sporturilor „Horia Demian”

Baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania continuă seria meciurilor de foc. Echipa noastră o înfruntă sâmbătă, 1 februarie 2020, pe BC CSU Sibiu. Meciul contează la etapa cu numărul II a fazei 1-6 din Liga Naţională.

Încleştarea programată la Sala Sporturilor Horia Demian aduce faţă în faţă ocupantele locurilor doi, respectiv trei în campionat. Gruparea clujeană a bifat 13 succese şi 2 înfrângeri, pentru un total de 28 de puncte. În continuare ne aflăm la egalitate de puncte cu liderul CSM CSU Oradea. De partea cealaltă, BC CSU Sibiu a înregistrat 10 rezultate pozitive şi 5 eşecuri, pentru un total de 28 de puncte.

Planinić şi compania au moralul ridicat, după ce au izbutit o victorie mare miercuri, în faţa lui Tsmoki Minsk. A fost 76 la 74 pentru studenţi, care se luptă cu şanse mari la accederea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

BC CSU Sibiu traversează o perioadă fastă, legând trei succese consecutive. Ultima dată, vulturii au răpus-o într-o manieră categorică pe Steaua Bucureşti cu 95 la 75. Isaiah Philmore a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 18 puncte. Aşa cum a demonstrat de atâtea ori în actualul sezon, Chris Cooper a dominat situaţia sub panou şi a strâns nu mai puţin de 13 recuperări.

U-Banca Transilvania este obişnuită să o înfrunte pe BC CSU Sibiu, în aşa numitul Derby al Ardealului. Drept dovadă, nu mai puţin de patru confruntări oficiale au avut loc în sezonul 2019-2020 între cele două rivale. O dublă a fost în Cupa României, iar celelalte două confruntări au avut loc în campionat. Clujenii s-au impus în trei dispute şi au pierdut una singură, calificându-se, în dauna sibienilor, în Final Four-ul Cupei României.

Duelul de sâmbătă va fi condus de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Dragoş Nicolae şi Laszlo Bukuresti. Fluierul de stat se va da la ora 19:00, iar încleştarea va putea fi urmărită în direct la FRB TV.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Jucăm pentru a şasea oară în acest sezon cu Sibiul. O partidă a fost amicală şi celelalte patru oficiale. Întâlnim o echipă foarte fizică. Sunt pe primul loc în ţară la recuperările ofensive. Permanent se luptă la acest capitol. Prima cerinţă din partea noastră pentru jucători este să fie pregătiţi fizic, să le facă faţă sibienilor. Ne dorim victoria, deşi nu va fi uşor să disputăm o nouă partidă după cea cu Tsmoki. Miercuri am avut parte de un meci greu, cu multă încărcătură fizică şi psihică. Asta este treaba noastră, să pregătim jucătorii cât mai bine. Revenim în Sala Sporturilor Horia Demian, parcă ultima dată când am fost aici i-am întâlnit tot pe sibieni. Aşteptăm publicul în număr cât mai mare la sală să fie o atmosferă frumoasă. Vrem să îi bucurăm pe fanii noştri cu o victorie."

Parteneri