imagine articol

Duel cu Oradea, preambul pentru Final Four

U-Banca Transilvania se pregăteşte de penultimul joc din sezonul regulat al Ligii Naţionale. Formaţia noastră dispută un derby vineri, pe parchetul Arenei Antonio Alexe. CSM CSU Oradea va fi adversara echipei lui Mihai Silvăşan, într-un joc care va începe la ora 17 şi 15 minute, în direct la Digi Sport 4.

Clujenii ocupă poziţia secundă în clasament şi sunt la un punct distanţă de CSU Sibiu. Vulturii au câștigat, după prelungiri, restanţa de miercuri seara cu BCM U Argeş Piteşti, scor 78 la 74. Sibienii au acumulat 39 de puncte până la ora actuală, pe când U-Banca Transilvania are 38.

„Alb-negrii” au vineri un duel important în stabilirea clasamentului final şi dau piept cu ocupanta poziţiei a treia. CSM CSU Oradea a acumulat 36 de puncte, după ce a câştigat 14 partide şi a pierdut alte 8. Ultima dată, baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim s-au impus în Sala Transilvania, în confruntarea cu CSU Sibiu. Bihorenii au câştigat cu 72 la 70 şi nu mai pot pierde locul 3 înainte de Play-Off. Totodată, CSM CSU l-a readus pe Sean Barnette, iar americanul ar putea evolua vineri.

Jucătorii noştri traversează o perioadă fastă, din moment ce au acumulat cinci victorii la rând în toate competiţiile. Sâmbăta trecută, U-Banca Transilvania a depăşit-o pe Baschet Club Timişoara cu 95 la 68. A fost meciul lui Kyndall Dykes, sportiv ce a a izbutit 18 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. Contribuţii consistente au oferit şi Darrin Dorsey sau Alhaji Mohammed.  

Din punct de vedere al întâlnirilor dintre U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea, trebuie să spunem că cele două formaţii s-au confruntat de patru ori în actuala stagiune. SuperCupa României a deschis sezonul, iar Rašić şi compania au pus mâna pe trofeu. Au urmat ulterior etapele din campionat, acolo unde trupa lui Silvăşan a câştigat de fiecare dată. În plus, peste aproximativ de trei săptămâni, U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se vor lupta pentru un loc în finala Cupei României. Turneul va avea loc la BT Arena din Cluj-Napoca, în perioada 17-18 aprilie.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

„Este un meci important pentru noi din mai multe puncte de vedere. În primul rând, ne dorim să câştigăm şi să ne păstrăm şansele la primul loc înainte de Play-Off. În al doilea rând, jucăm cu campioana României şi cu una dintre principalele noastre contracandidate la titlu anul acesta. Deci şi dacă meciul nu avea o miză din punct de vedere al clasamentului, motivaţia şi ambiţia ar fi fost foarte mari, ţinând cont de rivalitatea care s-a creat între cele două echipe în ultimii  ani. În astfel de meciuri nu mai prea contează ce a fost sau în ce formă sunt echipele în momentul de faţă. Sunt convins că ambele echipe îşi vor dori victoria şi vor da tot ce au mai bun să o obţină. Noi vom evolua şi în acest meci fără Aleksandar Rašić, care are nevoie de câteva zile de pauză, pentru recuperare. El are o problemă la genunchi ce necesită o mică pauză”.  

Parteneri