imagine articol

Donatas Tarolis se va regăsi în lotul echipei noastre și în sezonul viitor

Unul dintre cei mai spectaculoși jucători din campionat, Donatas Tarolis, va face parte din lotul formației noastre și în stagiunea viitoare. Acesta a sosit la Cluj-Napoca în vara anului trecut de la gruparea Lietkabelis, alături de care a evoluat în Basketball Champions League.

Donatas a împlinit, pe 30 martie, vârsta de 26 de ani. El măsoară 2.03 metri şi poate fi folosit pe poziţia de extremă de forţă. Baschetbalistul s-a născut în Gargždai şi a debutat în 2011 la echipa oraşului natal. Apoi a fost remarcat de puternica Žalgiris, acolo unde a jucat în perioada 2013-2015. Mai mult, în 2017, Tarolis s-a regăsit în naţionala Lituaniei, care a câştigat medaliile de aur la Universiada din Taipei, Taiwan.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, balticul a înregistrat medii de 14.5 puncte, 4.8 recuperări, 2.1 pase decisive și un indice al eficienței de 17.6. El s-a evidențiat și în finala Cupei României, atunci când a fost desemnat BT Player of the Game. Împotriva orădenilor, Donatas a strâns 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

De asemenea, Tarolis a impresionat în numeroase confruntări din FIBA Europe Cup. Drept dovadă, în această competiție, sportivul nostru a contabilizat statistici de 12.4 puncte, 4.9 recuperări și 1.8 assist-uri.

 

Donatas Tarolis, jucător U-Banca Transilvania:

"Sunt extrem de fericit că voi face parte din familia U-BT pentru încă un sezon. De abia aștept să lupt pe teren pentru echipă, oraș și suporteri. Cu toții vrem să ne îndeplinim obiectivele!"

Parteneri