imagine articol

Derby-ul etapei se joacă în acest weekend la Oradea

 

U-Banca Transilvania a plecat vineri spre Oradea, acolo unde va avea loc derby-ul etapei. Este, practic, un joc important care poate stabili ce echipă va încheia sezonul regulat pe primul loc. Duelul se va desfășura la Sala Polivalentă din Oradea, cu începere de la ora 20:15, în direct la Digi Sport 3 și Prima Sport 3. 

 

Cele mai importante grupări din campionatul nostru se reîntâlnesc după finala Cupei României. Alb-negrii au pus mâna pe trofeu la Constanța, după ce s-au impus cu scorul de 78-65. Bineînțeles, ecuația derby-ului de sâmbătă va fi total diferită.

 

Practic, în noua sală din Oradea se întâlnesc echipele ce își dispută poziția întâi în clasament. În faza 1-10, combatantele au acumulat 11 rezultate pozitive și o singură înfrângere, pentru un total de 23 de puncte. Clujenii merg pe malul Crișului după ce au cedat încleștarea din 7Days EuroCup cu Joventut Badalona, scor 104-81. Mihai Silvășan s-a confruntat însă cu o serie de probleme de efectiv și ne punem speranțe că o parte dintre baschetbaliști vor reveni sâmbătă la Oradea.

 

CSM CSU Oradea are o serie de trei victorii la rând, cu CSU Sibiu, Rapid și SCM U Craiova. Ultimul meci al bihorenilor s-a terminat 70-53, iar Donatas Tarolis, fostul nostru jucător, a totalizat 15 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. S-au evidențiat și Kris Richard, respectiv Stephen Holt, care au combinat pentru 27 de puncte. 

 

Leii au participat în acest sezon în FIBA Europe Cup și au jucat la rândul lor un număr considerabil de partide. În plus, orădenii au efectuat și un extra-transfer, Josh Bostic venind ca înlocuitor al accidentatului Justin Carter. Încet, Bostic s-a integrat în angrenajul lui Cristian Achim și a reușit 20 de puncte împotriva Rapidului.

 

Va fi a doua întâlnire a sezonului între U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea, după cea din finala Cupei României. În stagiunea precedentă i-am învins tur-retur pe lei, în vreme ce ultima lor victorie în fața noastră a fost în finala stagiunii 2020-2021. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Evident că este un meci foarte important pentru noi. Sunt singur că orădenii vor căuta să își ia revanșa după finala Cupei României. Mergem acolo cu gândul de a juca bine și a câștiga, indiferent de problemele pe care le avem. Cu siguranță meciul nu va semăna cu cel din Cupa României, deci trebuie să jucăm un baschet de calitate pentru a reuși să învingem. Este și bătălia pentru primul loc la finalul sezonului regulat. Nu este un meci decisiv în acest sens, însă cu siguranță cine va câștiga, va lua o opțiune serioasă pentru prima poziție. Kasey Shepherd va reveni și vom vedea dacă putem să îi utilizăm pe Stipanović sau Guzman. Sper ca măcar unul dintre ei să fie apt la ora jocului. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit