imagine articol

Deplasare la Pitești pentru U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania are parte de o nouă deplasare în Liga Națională. Echipa clujeană o înfruntă vineri, 18 octombrie, pe BCM U FC Argeș Pitești. Confruntarea va avea loc la Sala Sporturilor Trivale și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4, respectiv Look Sport. Fluierul de start al duelului se va da la ora 17:15.

Baschetbaliștii noștri au debutat cu dreptul în campionat. Formația pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a învins-o luni pe Dinamo cu scorul de 100 la 90. A fost o încleștare echilibrată, în care dinamoviștii au oferit o replică dârză. În cele din urmă, ardelenii au făcut diferența pe final, când Patrick Richard a luat meciul în propriile mâini și a închis partida.

În schimb, trupa antrenată de Florin Nini a depășit-o sâmbătă pe SCM Timișoara cu scorul de 84-71. Meciul a fost la discreția argeșenilor, care au jucat precis și au înscris aproape 30 de puncte în primul sfert. Bănățenii au încercat să revină, dar fără succes, în condițiile în care Piteștiul a avut jucători în mare formă. Pivotul Devin Searcy a izbutit un double-double prin cele 25 de puncte și 10 recuperări, iar Danilo Tasić, James Washington sau Goran Gajović s-au remarcat la rândul lor.

De altfel, Piteștiul a schimbat numeroși jucători în această vară. Au sosit astfel Devin Searcy, Elijah Robinson, James Washington, Danilo Tasić, Goran Gajović, Justas Tamulis sau Szabolcs Santa. Gajović, Tasić și Tamulis sunt obișnuiți cu meciurile din Liga Națională, deoarece au activat și la alte formații din țara noastră.

În stagiunea precedentă, U-Banca Transilvania și BCM U Argeș Pitești s-au duelat de șase ori. Baschetbaliștii noștri au obținut cinci victorii și au pierdut un meci, pe 20 ianuarie.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Ne așteaptă un meci foarte greu, Piteștiul vine după o victorie concludentă la Timișoara. Au o echipă bună, cu obiective îndrăznețe. Beneficiază de o bancă lungă și joacă un baschet agresiv, în special acasă.

Kerron Johnson a suferit o accidentare ușoară în partida cu Dinamo. Nu s-a antrenat ieri, doar astăzi a efectuat antrenament. Credem că la ora jocului va fi apt să evolueze.

Mergem la Pitești să dăm tot ce avem mai bun și să câștigăm.”

Parteneri