imagine articol

Declaratii Tenter si Cuic inainte de meciul cu Timba

La conferinta de presa premergatoare meciului cu Timba Timisoara au participat antrenorul principal Marcel Tenter si jucatorul Branko Cuic.

Marcel Tenter: "Suntem intr-o perioada in care lucram foarte mult, am avut in sfarsit mai multe antrenamente legate in care am putut stabili exact mai multe aspecte ale jocului nostru, in atac si in aparare. Eu sper ca incepand de vineri aceasta munca sa se vada in teren, sa se concretizeze cu o victorie de care avem foarte mare nevoie. Sigur, situatia e tensionata, toata lumea are asteptari foarte mari din partea noastra si deocamdata noi nu confirmam ceea ce toata lumea asteapta, insa, dincolo de faptul ca am inceput un capitol nou, avem nevoie de putin timp sa reasezam lucrurile in cadrul echipei, din toate punctele de vedere, pentru ca jocul nostru sa capete constanta si intensitatea de care avem nevoie pe parcursul unui meci. Consider ca vineri este un punct de cotitura in evolutia viitoare a acestei echipe. Sper ca aceasta munca pe care am depus-o, si la care jucatorii au raspuns foarte bine, se va vedea in jocul de vineri si ne va aduce rezultatul pe care il dorim. Timba este un adversar care a pus probleme tuturor pana acum si care are o aparare atipica, fapt care a determinat adversarii lor sa aiba probleme cu ei. Categoric, ne respectam adversarii si ne asteptam la un meci foarte greu. Pornim de la faptul ca ne dorim foarte mult victoria, insa suntem constienti ca doar daca vom juca bine si baschetul pe care il vom practica va fi bun pe intreaga durata a partidei, vom obtine ceea ce ne dorim. In acest moment, pentru noi, fiecare meci este unul greu, pentru ca din punct de vedere psihic suntem intr-o situatie dificila si, in acelasi, timp sunt constient ca daca trecem de acest punct si vedem ca ceea ce lucram la antrenamente se concretizeaza in teren, poate fi acel punct de cotitura de care vorbeam.Avem o problema de lot. Ieri, la antrenament, Sean Barnette s-a accidentat la un deget, au fost nevoie de patru copci pentru a-i inchide rana, prin urmare el este incert pentru meciul de maine".

Branko Cuic: "Suntem focusati pe jocul nostru. Este adevarat ca suntem intr-o situatie foarte dificila, dar nu este prima data in cariera noastra cand ne intalnim cu asa ceva. Saptamana asta ne-am antrenat foarte intens, focusati pe niste faze din jocul nostru pe care trebuie sa le imbunatatim. Singurul lucru sanatos care ne poate ajuta sa iesim din criza este sa fim mai concentrati si sa punem baza pe evolutia noastra individuala, fiecare dintre noi sa se apere mai bine, sa munceasca mai mult. Sunt sigur ca suntem o echipa buna, cu jucatori foarte buni si sunt convins ca vom trece de aceasta perioada. Istoria imi aminteste de sezonul in care am castigat titlul, la fel a fost si atunci, am construit o echipa cu o rotatie mai adanca si nu am fost obisnuiti asa, nu am avut rezultate la inceput, am iesit repede din Cupa. Dar, cu o munca grea si cu sfaturi transpuse in jocul nostru, am avut rezultate bune la final. La fel este si acum, situatia din clasament nu este foarte importanta, important este jocul nostru, daca ridicam nivelul jocului nostru o sa avem un viitor foarte bun in acest sezon. Sunt sigur ca fiecare dintre noi o sa dam suta la suta, inclusiv suflet si in viitor vom prinde un loc bun si jocul nostru, pe care il imbunatatim acum, va da rezultate. Avem rotatie mare, jucam cu 10-11 jucatori, problema este doar la jocul individual al fiecaruia, cu totii trebuie sa dam totul pentru rezultatul echipei. Trebuie sa ne adaptam si in sala aceasta noua, inca suntem `adversari` aici, trebuie sa invatam panourile, inelele, parchetul... Insa, dupa felul in care ne-am antrenat in aceasta saptamana, cred ca vom depasi acest moment".

Parteneri