imagine articol

Declarații Silvășan și Moldoveanu înainte de meciul cu SCM U Craiova

Meciul cu SCM U Craiova din cadrul etapei a 5-a a Ligii Naționale a fost prefațat într-o conferință de presă de antrenorul principal al U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan și jucătorul Vlad Moldoveanu.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Urmează să jucăm meciul cu echipa din Craiova, una neînvinsă până acum în Liga Națională, și-au amânat primul meci după care au reușit să le câștige pe următoarele trei. Au jucat și cu echipe bune, au învins Oradea, Sibiul la ei acasă, plus pe Dinamo în deplasare. Au în componență niște jucători foarte buni, foarte experimentați, dacă nu mă înșel toți străinii lor au peste 30 de ani, înțeleg cum se joacă baschetul, sunt shooteri foarte buni. În ultimul meci, cu Oradea, au reușit să înscrie 15 coșuri de trei puncte, ceea ce nu e absolut deloc puțin. Va fi un meci greu pentru noi. Bineînțeles, suntem foarte entuziasmați, pentru că am avut o pauză lungă, sunt zece zile distanță de la ultimul meci, abia așteptăm. Ne dorim, bineînțeles, victoria, ne-am pregătit bine, nu avem probleme de lot, cu siguranță vom fi motivați să obținem victoria. Craiova e o combinație între jucători cu experiență, au avut unele probleme, care, însă, i-au și ajutat, așa au reușit să îl aducă pe Curry, care e un jucător bun, pe Garjovic, Troupe, jucători cu ani buni în Liga Națională și care înțeleg foarte bine baschetul românesc, sunt foarte buni pentru nivelul acesta. În plus au șase jucători tineri, toți sub 23 de ani, deci o combinație între experiență și tinerețe. Cred că au făcut o treabă bună în acest an în privința selecției”.

VLAD MOLDOVEANU, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Ne așteaptă un meci greu, Craiova e o echipă fără înfrângere. I-am văzut în ultima etapă și am rămas plăcut surprins. Sunt o echipă cu experiență, foarte bună, cu mână de afară, cu jucători români tineri buni și care dau dovadă de foarte mult curaj. Mi-au plăcut mult în special Casale și Ionescu. Pentru noi, e important să ne facem jocul, cred că avem o datorie morală, nu neapărat față de noi, ci față de fani, în special. Meciul cu Steaua a fost un eșec din partea noastră, noi, jucătorii, avem o datorie față de fani, dar și față de Silvă, pentru că nu am intrat în meci așa cum ne-am pregătit. De aici, avem o motivație în plus. Dacă ne uităm pe calendar, e singurul meci din luna noiembrie pe teren propriu și atunci vrem să lăsăm o impresie bună și să luăm această victorie. Nu suntem obișnuiți cu pauze așa mari între meciuri, însă luăm fiecare zi așa cum e, trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor, ne putem odihni mai mult, ne putem antrena mai mult să așezăm lucrurile în teren așa cum ne dorim”

Parteneri