imagine articol

Declarații Silvășan, Jucan și Cristescu de la conferința de presă

Începând de joi 8 septembrie și până sâmbătă 10 septembrie clubul nostru va organiza Turneul Internațional Cluj City Cup, cu participarea echipelor U-Banca Transilvania, BC Mureș Târgu Mureș, Alba Fehervar,  FMP Belgrad. Este prima ocazie pentru fanii noștri de a vedea la lucru noua noastră echipă. Intrarea spectatorilor este liberă.

PROGRAMUL CITY CUP 2016:

08 Septembrie 2016

  • 18:00 Alba Fehervar (HUN) - FMP Železnik Belgrad (SRB)
  • 20:00 U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU) - BC Mures Tg. Mures (ROU)

09 Septembrie 2016

  • 18:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - Alba Fehervar (HUN)
  • 20:00 FMP Železnik Belgrad (SRB) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

10 Septembrie 2016

  • 16:00 BC Mures Tg. Mures (ROU) - FMP Železnik Belgrad (SRB)
  • 18:00 Alba Fehervar (HUN) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (ROU)

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

”Suntem în fața unui turneu amical care deja devine o tradiție pentru noi, City Cup. Anul acesta, după cum știți, sunt invitate trei echipe destul de puternice. Este vorba despre BC Mureș, vicecampioana României, Alba Fehervar, vicecampioana Ungariei și FMP Belgrad, echipa de pe locul patru din Serbia, participantă anul acesta în Liga Adriatică și EuroCup. Va fi un turneu destul de puternic pentru noi, sperăm să continuăm evoluțiile bune și să avem intensitatea și atitudinea care trebuie și pe care ne-o dorim la începutul sezonului. Din păcate, nu este foarte mult timp până la primul meci oficial, așa că va trebui să avem mare grijă de minutele pe care le vom distribui jucătorilor. Primul trofeu este pus pe masă în data de 15 septembrie și ne dorim să îl câștigăm, în primul rând să fim apți de joc din punct de vedere fizic. Probleme cu accidentările grave nu avem. Cel este mai important în acest moment nu este să câștigăm fiecare meci, însă este important să dovedim că suntem o echipă valoroasă, care crește de la meci la meci.

Băieții au fost foarte profesioniști, au răspuns foarte bine cerințelor în perioada de pregătire și în partidele de pregătire. Cred că am crescut de la meci la meci și asta zic eu că se va vedea la începutul campionatului. Ideea noastră este să creăm un joc de echipă foarte bun, în care fiecare jucător să își știe rolul și, bineînțeles, de la meci la meci fiecare va străluci, astăzi poate să strălucească un jucător, mâine poate să strălucească altul. Ideea nu este este de a scoate în evidență unul sau altul dintre jucători, scopul este să câștigăm meciul și cred că asta se poate realiza doar cu un joc colectiv foarte bun. Încă de la prima întâlnire, le-am spus jucătorilor ceea ce aștept de la ei, aștept intensitate, comunicare și atitudine de învingător. Nu putem să permitem să nu avem o atitudine corectă, căci campionatul este foarte puternic. Eu cred că sezonul acest vom juca mai rapid, mai în viteză, avem și echipa necesară ca să jucăm mai rapid. Un alt obiectiv al nostru este să umplem Sala Polivalentă, altfel este când joci cu o sală de 7.000 de locuri arhiplină, altfel te împinge de la spate și până la urmă eu cred că putem umple sala, totul ține de noi și de jocul nostru".

TUDOR JUCAN, căpitan:

Thumbnail

"Ne așteaptă un turneu foarte greu, venim după o perioadă destul de grea cu pregătire la munte și în turneul din Serbia. Eu zic că am jucat destul de bine, dar trebuie să creștem de la meci la meci, pentru noi acest lucru este foarte important, astfel ca, odată cu meciurile oficiale, să ne prezentăm cât mai bine. Băieții răspund foarte bine la cerințele lui Mihai Silvășan și la cerințele mele, pentru că am avut și noi niște discuții în vestiar și toți au răspuns foarte bine. Îmi doresc să avem o Sală Polivalentă plină, însă acest lucru depinde și de noi de felul cum vom juca, de felul cum vom lupta în teren, de felul cum vom interacționa cu publicul".

MIRCEA CRISTESCU, vicepreședinte executiv:

”În câteva zile, vom avea un nou design la website, va fi mai atractiv, cred eu. Datorită departamentului nostru de marketing, în acest an vom avea 180 de produse la magazinul pe care îl vom avea la Sala Polivalentă și, bineînțeles, vor fi disponibile și pe site pentru shopping online. Cred că ușor-ușor începem să devenim o structură solidă, să ne apropiem de cuburile puternice de afară, iar acesta este unul dintre target-urile clubului nostru. Bineînțeles, rezultatele aduc lumea la sală, putem fi deștepți, frumoși, dar lumea va veni dacă vom avea rezultate și vom juca acel baschet de calitate de care vorbim tot timpul. Avem cea mai mare medie de spectatori din țară, am avut recordul de aproape 6.000 de spectatori la un meci, iar aici este și meritul acestei frumoase săli. În acest an va fi foarte greu, întrucât după cum știți va fi Campionatul European de Gimnastică, în sală vor fi făcute modificări pentru EuroBasket, însă sperăm ca toți acești factori care din păcate ne perturbă activitatea competițională vom reuși să îi balansăm. În ceea ce privește echipa din acest an, staff-ul tehnic a reușit să creeze o echipă mai omogenă, dacă e să ne raportăm la cea de anul trecut. Să sperăm că nu o să avem accidentări, avem încredere în staff și în echipă și sunt ferm convins că va fi un joc mult mai plăcut. În meciurile de pregătire asta am văzut, că jucăm frumos, va fi o surpriză plăcută.

Vizavi de suporteri, respect foarte mult tot ceea ce fac ei, mă refer la evenimentele organizate de ei, cum a fost de pildă marșul de solidaritate la care, de altfel, am și fost prezenți. Cred că noi, ca și club, am dovedit în acești ani că facem parte din aceași familie, nu suntem mai speciali nici unii, nici alții, sportul nu se poate nici fără spectatori, nici fără jucători. Consider că baschetul este un sport mai elegant, care vede lucrurile altfel, dar în niciun caz fără spectatori, îi așteptăm lângă noi. De multe ori am încercat să explic lumii că, orice ar fi, este important să fim uniți, pentru că dezbinați nu le folosim decât celorlalți. Cred că acest spirit pe care îl avem cu toții, diferit de la un om la altul, îl putem exprima cu toții la sală, cu fair-play. Îi invit pe toți fanii să vină, galeria crează întotdeauna un ton mai aparte, e ca un dirijor pentru o orchestră simfonică. Sper să avem o atmosferă așa cum am avut-o zeci de ani, poate că nu am câștigat campionate, poate că nu am avut rezultate pe plan european, însă am câștigat respectul întregii țări și datorită rezultatelor, dar mai ales atmosferei deosebite pe care am avut-o în Sala Sporturilor «Horia Demian»! E o provocare de a reface această atmosferă într-o sală de aproape trei ori mai mare, dar asta ne dorim.
Revenind la echipă, ce am sesizat în acest an mai mult ca în alții este că această echipă are suflet! O să vedeți, aici e meritul staff-ului că au reușit să facă un scounting bun. Poate că veți găsi alte lucruri care nu sunt bune, dar va fi un spirit care vă va plăcea, eu ce am văzut până acum mi-a plăcut foarte mult, inclusiv partea de preparare fizică cu noua echipă de preparatori pe care i-a adus Silvășan.
Pe de altă parte, mă bucur foarte tare și de echipa de fete că este revitalizată, era după părerea mea un diamant neșlefuit, noi trebuie să ne închinăm față de cele 14 titluri pe care le au, dintre care zece consecutive, fapt unic cred în România. Acum, sper să le vedem într-o nouă finală, cred că se face treabă foarte bună acolo. Încet-încet, baschetul începe să arate în acest oraș așa cum era pe vremuri și așa cum trebuie”

Parteneri