imagine articol

Declarații înainte de meciul cu Dinamo București

Cu ocazia conferintei de presă de astăzi, în care s-a prezentat noua componență a board-ului de conducere al U-BT Cluj-Napoca, staff-ul tehnic al echipei de seniori a prefațat debutul Ligii Naționale de Baschet Masculin, ce va avea loc sâmbătă seara, cu începere de la ora 19, în compania bucureștenilor de la Dinamo.

Mircea Cristescu, vicepreședinte U-BT:

Thumbnail

”Mă bucur că locul 5 de anul trecut este considerat un eșec... De-a lungul ultimilor 15 ani am obținut titluri campion, de vicecampioni, medalii de bronz, iar la nivel de juniori avem 12 tituluri naționale și multe alte medalii de argint și bronz. Ceea ce este important, avem mulți copii, atât la meciuri, cât și la baschet, sunt mulți copii care vin să se înscrie la noi la club. Am mare încredere în staff-ul pe care îl avem și în echipa creată în acest sezon, cu siguranță vor fi suișuri și coborâșuri, dar cred că atunci când va fi omogenitate și chimie între toți - staff, echipă, jucători -, atunci nu cred că vor fi multe echipe care vor putea se ne oprească!”

Marcel Țenter, antrenor principal:

”Vreau să mulțumesc sponsorilor noștri și personalităților care sunt în sală, ne faceți o mare cinste și sperăm că evoluțiile noastre să arate exact mulțumirea pe care o avem, că ne putem face treaba în condiții foarte bune. Vorbim de sport, despre entuziasm, eu sper ca acest sezon să arate cu adevărat spiritul acestui oraș. Am ales jucători veniți și din spațiul românesc, din pepiniera noastră, dar și din spațiul ex-yugoslav, european și american, jucători care, credem noi, pot să arate cu adevarat ceea ce reprezintă Clujul nu numai în baschet, dar și latura umană. Ne dorim să câștigăm acest campionat, avem în componența staff-ului și a clubului doar campioni. Locuim și trăim într-un oraș de cinci stele, suntem sponsorizați de o bancă de cinci stele, urmeaza să construim o echipă de cinci stele!
Noi tratăm foarte serios fiecare meci, fiind primul joc din sezon este o piatră de hotar pentru fiecare echipă, cu atât mai mult ca este pe teren propriu. Câteodata nu este mai ușor să joci acasă, însă cred că avem suficientă experiență și valoare ca să câștigăm acest meci. Nu ne subestimăm adversarii, îi cunoaștem, știm și antrenorul, care anul trecut a fost în Bulgaria și a adus de acolo trei jucători, nuclelul echipei de acolo care a fost vicecampioană anul trecut. Dinamo alcătuiește un grup foarte bun și rezultatele din presezon o arată. Este un meci dificil, însă eu am încredere în echipă și cred că vom câștiga”.

Dorin Pintea, antrenor secund:

”Începem un nou sezon, cu o nouă conducere, o nouă echipă, un staff mai mare. Începem un nou campionat, care, după părerea mea, va fi foarte interesant și foarte echilibrat. Noi ne dorim să jucam cât mai bine și să ajungem în finală și să o și câștigăm. Pentru asta lucrăm și vom lucra mai bine, ne dorim ca la final să ne bucurăm cu toții!”

Mihai Silvășan, antrenor secund:

”Cu mine probabil v-ați obișnuit din altă postură, este pentru prima dată când vorbesc din postura de antrenor-asistent. Mulțumesc și eu conducerii pentru șansa pe care mi-a oferit-o să îmi încep cariera de antrenor direct la o echipă mare, direct la un club care vrea performanță și alături de un staff cu experiență, de la care am foarte multe de învățat. Îmi doresc să îmi fac treaba cât mai bine, să ajut echipa din postura de secund, să reușim să formăm o echipă de învingători, să aducem mentalitatea de învingători aici și să nu mai plece niciodată. Sper ca pentru primul meci să începem cu dreptul, să arătăm publicului o față pozitivă, o echipă de luptători”.

Parteneri