imagine articol

Debut cu victorie în Top 6, la Oradea

U-Banca Transilvania a reușit să învingă campioana CSM CSU Oradea în debutul fazei Top 6, în deplasare, după un meci controlat autoritar în prima jumătate, însă trăit periculos pe final.

Debutul jocului a fost furibund pentru elevii lui Mihai Silvășan, primul sfert consemnând nu mai puțin de 6 ”triple” împărțite frățește între Dykes și Rasic, astfel că diferența pe tabelă era deja una consistentă la debutul perioadei a doua. Meciul a curs la fel și în această perioadă, defensiva aspră și metodică a echipei noastre punând în mare dificultate sportivii bihoreni. La pauză s-a intrat cu 16 puncte în avantaj pentru U-Banca Transilvania.

După pauză, avizați despre hotărârea orădenilor de a nu ceda, Moldoveanu & co. au apăsat și mai tare pe accelerație, astfel că în primele minute ale sfertului al treilea avantajul a sărit în câteva rânduri de borna de 20 de puncte.

A fost momentul în care a ieșit la rampă Will Franklin, cvasi-inexistent până în acel moment. Americanul a înfipt cinci aruncări de la distanță, una dintre ele de la zece metri și a reaprins speranțele atât în tribunele sălii ”Antonio Alexe”, cât și în lotul bihorean.

Efortul deosebit depus de jucătorii orădeni, ajutați de o ușoară apatie jocul echipei noastre, a tăiat diferența până la o posesie în ultimele două minute, însă băieții noștri și-au păstrat sângele rece și au închis meciul cu victorie.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”A fost un meci cu două reprize diametral opuse. În prima repriză, ne-am făcut multe situații ușoare de a înscrie, am avut procentaje foarte bune atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță, am luptat bine și am dominat jocul sub panou, iar aceste lucruri ne-au adus un avantaj de peste 20 de puncte la începutul sfertului al treilea.
Pe urmă, ne-am relaxat, nu am mai jucat colectiv, este, de altfel, cel mai slab meci al nostru din punctul de vedere al paselor decisive, am avut doar 11. Am permis niște run-uri orădenilor, deși știam că, alături de public și beneficiind de jocul atletic al lui Barnette, pot fi extrem de periculoși! Nu am reușit să îi stopăm când trebuia, să facem faulturile tactice și aproape ne-au egalat!
Mă bucur, însă, că am reușit să ne păstrăm cumpătul până la final, victoria este victorie și trebuie să învățăm din tot ceea ce nu a mers, să nu mai repetăm aceste greșeli. Este, totuși, al treilea meci în care avem un asemenea avantaj și ne relaxăm prematur, la fel a fost și cu Galațiul, la fel și la Craiova. Este îmbucurător că am reușit să le câștigăm pe toate, însă trebuie să ne învățăm lecția, pentru a nu avea de suferit atunci când ne doare mai tare, în Play-Off!”

CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania 79-84 (22-30, 12-20, 25-20, 20-14)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit