imagine articol

Debut cu dreptul în faza a doua din FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania a obținut un rezultat pozitiv în primul joc al grupei J din FIBA Europe Cup. Formația condusă de Mihai Silvășan a răpus-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 81-76. 

Startul mai bun de meci a aparținut echipei orădene, iar Giordan Watson a contribuit din plin în atac. Fundașul și-a pus colegii în valoare și a furnizat puncte, astfel că tabela indica 4-15 după un slam-dunk al lui Markovic. Patrick Richard și Karlo Zganec au sunat trezirea în tabăra noastră, dar tot Oradea a rămas la conducere la finalul actului întâi, 17-23. În debutul sfertului secund, Donatas Tarolis a scuturat plasa de la mare distanță pentru 20-23. În cele din urmă, baschetbaliștii clujeni au preluat conducerea grație liberelor transformate de Karlo Zganec. Cele două formații au alternat la cârma confruntării, până când Andrei Calnicenco a punctat de la mare distanță, în ciuda opoziției adversarului, 40-36. Alb-negrii au apăsat pedala de accelerație și au intrat la cabine sub adăpostul a nouă lungimi, 45-36. 

U-Banca Transilvania și-a păstrat ritmul și în repriza secundă a meciului, în ciuda încercărilor lui Watson sau Markovic. Artis Ate a dus scorul la 52-43, apoi Richard a înscris din unghi 0, 55-45. Același Watson ne-a tăiat elanul cu un coș pe sirenă, însă replica a venit imediat de la Donatas Tarolis, 60-51. În sfertul patru, Oradea a fost mai precisă din acțiune, astfel că Sean Barnette și Aaron Broussard au ieșit la rampă cu puncte. Bihorenii au venit chiar la un punct distanță, dar Planinic și Johnson au liniștit apele. Cu două minute rămase din încleștare, Oradea a avut o nouă răbufnire, când s-a apropiat la 73-71. Planinic a dominat situația în spațiul de trei secunde și ne-a distanțat la cinci puncte, suficient să repurtăm un rezultat pozitiv. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

”A fost un meci la fel cum sunt toate disputele cu Oradea. Ei au o echipă cu multă calitate, au ambiție și mândria de a fi campionii României. Îi felicit pe jucători pentru victorie, mai ales după începutul mai puțin fericit de meci pe care l-am avut. În primele cinci minute parcă nu ne-am gândit că partida va fi atât de intensă. Orădenii ne-au arătat că trebuie să depunem efort pentru a câștiga. Până la urmă, victoria este victorie. Avem 1-0 în această grupă. Toate meciurile vor fi dificile și disputate, sunt adversari dificili. Ne dorim să ne calificăm, vom analiza mâine partida care putea fi mai bună din punctul nostru de vedere. Vom vedea ce este de făcut până sâmbătă, când ne reîntâlnim cu orădenii. Vrem să câștigăm și acel joc.”

Patrick Richard, jucător U-Banca Transilvania

”A fost un meci dificil. De fiecare dată este așa când jucăm cu Oradea. Publicul ne-a ajutat mult în această seară. De asemenea, cei care au intrat de pe bancă au făcut o treabă excelentă. Kuti a făcut un meci foarte bun, la fel și Calnicenco. Așa am putut să ne facem jocul și să câștigăm. Fiecare întâlnire cu Oradea va fi dificilă. Felul cum ne pregătim nu ne permite să ne panicăm. Încă din vară am învățat cum să abordăm situațiile grele din timpul partidelor. Avem încredere unul în celălalt, la fel și antrenorul are multă încredere în noi.”

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 81-76 (17-23, 28-13, 20-17, 16-23)

Parteneri