imagine articol

Crescut în spiritul Universității | Fam.Moldovan

O deplasare la Oradea a făcut ca Monica și Mihai să devină un cuplu și ulterior o familie. Se întâmpla în playoff-ul din 2013, când baschetbaliștii noștri erau depășiți de bihoreni. La acea serie, suporterii alb-negri s-au organizat într-un grup mai mare ca de obicei și au rămas cu toții să analizeze prestația favoriților la o bere și să spere, împreună, că soarta seriei se va schimba la Cluj. Monica și Mihai îi însoțeau adesea pe băieți la meciurile jucate departe de Cluj, dar acele zile de primăvară, petrecute la Oradea, le-au schimbat viața.

„În toamna lui 2008 am fost în concediu la mare, în Tunisia, cu niște prieteni. În fiecare seară, discuția principală era despre «U» și despre baschet. Toți povesteau ce fain a fost sezonul trecut, vorbeau despre ce jucători rămân, cine va pleca și cine va veni în locul lor. Eram așa de sictirită de discuțiile despre «U»  așa că, la întoarcerea acasă, i-am rugat pe băieți să mă ia și pe mine la un meci, să văd care e faza cu «U»”, își aduce aminte Monica, care a văzut primul său meci pe viu împotriva celor de la Asesoft. Atmosfera i-a plăcut atât de mult, încât a ținut să vină la sală și în cârje, fiind în recuperare după păcătoasă operație la genunchi.„Nu mai puteam să stau acasă și să mă uit la meciuri. Voiam să fiu în sală, să cânt și să urlu”, spune Monica.

În schimb, Mihai mergea cu tatăl lui la toate partidele disputate de Universitatea. Nu o să uite niciodată cum Sala Sporturilor Horia Demian era arhiplină și recunoaște că, pentru el, Universitatea este o moștenire de familie.

„Spiritul Universității este reprezentat, în primul rând, de oamenii pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului, participând la diverse competiții și evenimente legate de «U».  Tot ceea ce are valoare cu adevărat pentru «U» sunt acei oameni care susțin clubul într-o formă sau alta”, crede Mihai.

 

Familia Moldovan își stabilește programul de weekend în funcție de meciurile baschetbaliștilor. În plus, încearcă să nu rateze nicio deplasare efectuată în Transilvania, iar la fiecare confruntare sunt însoțiți de micuța lor fetiță, Ema.

„Prima dată am dus-o pe Ema la sală când avea doar trei luni. Ne bucurăm că îi place atmosfera și în continuare vrea să vină la meciuri. Am făcut tot posibilul să o integrăm în viața noastră de suporteri și «U» e o parte importantă din ea. A început să învețe cântecele și e absolut mortal să o auzi cântând atunci când te aștepți mai puțin. Ea cântă când se joacă cu păpușile sau pe autobuz. Este o mândrie și are deja propria gașcă de «U»-iști la grădiniță”, mărturisesc cei doi.

 

Monica și Mihai au în suflet multe momente unice cu Universitatea în prim plan. Pe lângă acea deplasare la Oradea, ei nu vor uita reușita lui Tyler Morris sau bucuria de la turneul final al Cupei României din 2017. În acel an, sportivii lui Mihai Silvășan au dominat competiția internă. Atunci, la Sibiu, familia Moldovan a petrecut aproape o săptămână plină de baschet și de prietenii speciale.

„Pentru noi, «U»  înseamnă familie, prieteni și momente de neuitat. Înseamnă povești până seara târziu, dezbateri și analize la o bere după meci. Înseamnă voie bună și distracție. Înseamnă tensiune și încrâncenare în timpul meciurilor, care trece însă ca prin farmec după fluierul final. Înseamnă așteptatul băieților la autocar după meciurile din deplasare, indiferent că pierd sau câștigă. Înseamnă fiecare vorbă bună sau încurajare transmisă după o înfrângere sau aplauzele de după victorii”.

 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit