HAIDE "U"
0
imagine articol

Componenții U-Banca Transilvania, implicați în acțiunile echipelor naționale

seniori
Ștefan Grasu
Karel Guzman

Sfârșitul lunii noiembrie a fost unul aglomerat pentru mai mulți componenți ai grupării noastre. În această perioadă s-au desfășurat partidele echipelor naționale pe toate continentele. Astfel, la reprezentativa României au fost prezenți Ștefan Grasu și kinetoterapeutul Adrian Resteman. Tricolorii au fost prezenți la turneul de la Valencia, care a contat pentru preliminariile EuroBasket 2022.

România a înfruntat, pe rând, formațiile similare ale Poloniei și Spaniei. În jocul de sâmbătă seara, cu Polonia, Ștefan Grasu a debutat oficial la prima reprezentativă. Sportivul în vârstă de 17 ani a primit 12 minute din partea selecționerului Tudor Costescu, timp în care s-a evidențiat cu 2 puncte, 3 recuperări și un indice al eficienței de 2. Baschetbaliștii români au cedat confruntarea la scorul de 91-61.

Ștefan a fost prezent pe parchet și în meciul de luni seara, cu Spania. Ibericii ne-au surclasat cu 94-41, iar Grasu a evoluat timp de 13 minute. Componentul U-Banca Transilvania a strâns 4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, pentru un indice al eficienței de 5. 

Delegația României se va întoarce în țară miercuri, 2 decembrie. 

Foto: fiba.basketball

Karel Guzman a fost selecționat de naționala Cubei, care a pierdut fără drept de apel întâlnirea cu Republica Dominicană. Guzman a fost însă cel mai bun jucător al învinșilor, prin cele 20 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții. Karel a terminat încleștarea cu un indice al eficienței de 15 și a evoluat peste 38 de minute. 

Naționala Cubei se află pe doi în grupă, cu un total de 4 puncte, la fel ca formația Insulelor Virgine. În grupă se mai află și Canada, aflată, la ora actuală, pe ultimul loc. Următoarele jocuri vor avea loc în luna februarie a anului viitor. 

Totodată, Modibo Diaby participă cu naționala U18 a statului Mali la AfroBasket. Competiția se desfășoară în Egipt, la Cairo, în perioada 3-10 decembrie.

Foto: fiba.basketball

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj