imagine articol

Cine sunt Ludwigsburg și Bosna Sarajevo

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Nu vom ști cu cine jucăm decât după primul tur preliminar, așadar trebuie să fim pregătiți pentru ambele echipe, pentru a nu fi surprinși. Sunt echipe pe care nu le cunoaștem, nu știm încă ce componență vor avea, așa că este devreme să facem pronosticuri. La prima vedere, Ludwigsburg sunt favoriți în acest prim tur, este o echipă de play-off din Germania, vor fi cu siguranță o nucă tare. Vom încerca să fim pregătiți pentru primele meciuri, indiferent care dintre aceste două echipe va fi adversarul nostru”.

MHP Riesen Ludwigsburg, surpriza ediției inaugurale a BCL

Thumbnail

MHP Riesen Ludwigsburg (Germania) s-a clasat pe locul 8 în sezonul trecut, înainte de play-off-ul Bundesligii, iar în primul tur a fost învinsă de Ratiopharm Ulm cu 3-2. Sezonul trecut au evoluat de asemenea în Basketball Champions League (BCL), ajungând până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Banvit, finalista ediției trecute a BCL.

În sezonul trecut, lotul nemților a cuprins șapte americani și tot atâția autohtoni. 

MHP Riesen Ludwigsburg joacă în culorile galben-negru, iar meciurile de pe teren propriu sunt disputate în Arena Ludwigsburg, cu o capacitate de 5.325 de locuri. 

Clubul a fost înființat în 1960, iar în 2008 a jucat singura dată cu un trofeu pe masă, respectiv Cupa Germaniei, însă a pierdut. Are mai multe participări europene la activ, respectiv cinci sezoane în Cupa Korac, un sezon în ULEB, unul în EuroCup și unul în Basketball Champions League. 

Bosna Sarajevo, o forță a baschetului yugoslav

Thumbnail

KK Bosna- Royal Sarajevo este vicecampioana Bosnei în sezonul trecut, fiind învinsă în finală de Igokea în meciul decisiv. La echipa bosniacă a jucat sezonul trecut Goran Ikonic, jucător care a evoluat în trecut la Steaua.

Echipa bosniacă joacă în două arene - Dvorana Mirza Delibasic (6.500 de locuri) sau Olympic Hall Zetra (12.000 de locuri).

Culorile echipei sunt vișiniu - alb - galben, iar palmaresul este unul foarte bogat, la loc de cinste fiind câștigarea Euroligii în 1979 (FIBA European Champions Cup). Alte trofee sunt: trei titluri ale Yugoslaviei, 2 Cupe ale Yugoslaviei, de 4 ori campioană a Bosniei și de 3 ori câștigătoare a Cupei Bosniei

U-Banca Transilvania va juca în turul al doilea preliminar al Basketball Champions League cu câștigătoarea dublei dintre Bosna Sarajevo (Bosnia) și Ludwigsburg (Germania), ce va avea loc în zilele de 19 și 21 septembrie.

Parteneri