imagine articol

Campionii României au efectuat primul antrenament

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au efectuat luni, 2 august 2021, primul antrenament. La reunire au fost prezenți jucătorii Andrija Stipanović, Nandor Kuti, Karel Guzman, Giordan Watson, Brandon Brown, Dustin Hogue, Alexandru Pașca, precum și mai mulți juniori care s-au alăturat lotului pentru a ajuta în perioada în care ceilalți jucători absentează din diverse motive.

Nu s-a prezentat la reunire Stefan Birčević, acesta fiind depistat pozitiv cu Sars COV-2. Sârbul se află acasă, în izolare, și va ajunge la Cluj-Napoca în curând. De asemenea, Patrick Richard și Ștefan Grasu sunt în pregătiri cu naționala României, în timp ce David Lăpuște și Luca Colceag se află în Slovacia cu reprezentativa U18.

Sub supravegherea preparatorului fizic Andrei Bălan și a staff-ului medical, jucătorii au fost supuși testării FMS (Functional Movement Screen). Acest test analizează din punct de vedere funcţional musculatura şi articulaţiile corpului, pentru a crea un program potrivit de antrenament și a preveni accidentările. Ulterior, sportivii au făcut exerciții de mobilitate.

Andrija Stipanović, unul dintre oamenii de bază din stagiunea precedentă, știe ce vrea să obțină la finalul sezonului 2021/2022. Pivotul a pus ochii pe toate trofeele interne, dar este hotărât să obțină și calificarea în grupele Champions League.

Mă simt grozav. Vara a fost mai scurtă decât de obicei. M-am odihnit și m-am pregătit pentru noul sezon. Sunt bucuros că mă aflu aici. Cred că avem o echipă bună. De abia aștept să vină toată lumea și să jucăm meciuri. Vom fi gata de preliminariile Champions League. Trebuie doar să ajungem sănătoși acolo. Turneul se va desfășura în Grecia, ne așteaptă acolo cei de la Peristeri, dar până la ei mai avem de învins campioana Finlandei. Vom da totul în pregătiri și la turneu. Cred că adversarii din campionat vor fi mai motivați să ne învingă. Dacă vom da totul pe teren, avem șanse mari să câștigăm din nou. Am fost impresionat de suporteri și îi rog să vină alături de noi de la începutul sezonului. Promit că nu o să îi dezamăgim.

Câștigător al Cupei României cu U-Banca Transilvania, Giordan Watson sosește de la CSM CSU Oradea. Acum, fundașul își dorește să cucerească titlul alături de gruparea noastră și de abia așteaptă să îi reîntâlnească pe suporteri.

A fost o vară scurtă, dar mă bucur că am revenit la muncă. Sunt bucuros că mă aflu aici după câțiva ani. Avem obiective clare, pe care cred că putem să le îndeplinim. De fiecare dată când piezi un campionat, ai un sentiment de amărăciune. Nu contează că joci la CSM Oradea sau U-Banca Transilvania. Eu am evoluat la ambele formații și îmi place mai mult să câștig decât să pierd. Știu că fanii sunt grozavi, chiar și în finala din sezonul trecut atmosfera a fost incredibilă. Mă voi strădui să ne îndeplinim obiectivele.

Brandon Brown va aduce la U-Banca Transilvania experiența confruntărilor din Basketball Champions League. În maioul celor de la Nizhny Novgorod, americanul a strâns medii de 18 puncte în sezonul 2019-2020 din Basketball Champions League.

A fost o decizie dificilă pentru mine. Nu știam dacă va fi o destinație potrivită la început. M-am sfătuit cu familia și cu agentul meu. Împreună ne-am dat seama că ar fi o decizie excelentă să vin aici. Sunt un învingător, îmi place să câștig. Ambițiile clubului mi se potrivesc. În acea direcție vreau și eu să merg. Standardele sunt înalte și sunt entuziasmat. Știu că s-a câștigat campionatul, însă nu o să luăm pe nimeni de sus. Vom face pașii potriviți în direcția unui nou titlu. Aștept meciurile din Champions League. Acesta este unul dintre obiectivele importante.

Foto: Nagy Melinda

Dustin Hogue a împărțit vestiarul la Enisey Krasnoyarsk cu fostul nostru fundaș, Kerron Johnson. Așa a aflat de U-Banca Transilvania și semnat contractul fără ezitare.

Kerron mi-a vorbit despre oraș și despre suporteri. M-a asigurat că voi juca într-un campionat puternic, la o echipă de top. Vreau să dau tot ce am mai bun pentru echipă. Mi-am dorit să vin la o echipă capabilă să câștige trofee. Sunt optimist în privința șanselor noastre în Champions League. Sunt genul de jucător care muncește. Indiferent de postul adversarului, eu voi încerca să mă apăr și voi da 150%. Sper ca fanilor să le placă asta și să fie alături de noi tot sezonul.


Staff-ul tehnic va fi alcătuit din antrenorul principal Mihai Silvășan, care va fi secondat de Milorad Perović și de directorul sportiv executiv Branko Ćuić. Iată ce a declarat Mihai Silvășan cu ocazia primului antrenament:

Reunirea noastră a fost programată destul de devreme, comparativ cu alte echipe. Mai avem 5-6 săptămâni până pe 13 septembrie. Este o perioadă normală în care putem acumula pregătire fizică și informații pentru a fi într-o formă bună înaintea primului meci oficial. Sunt mulți jucători noi în lot. Din păcate, nu toți jucătorii au fost prezenți la primul antrenament. Suntem încrezători, credem că am adus jucători buni, experimentați. Urmează să muncim zi de zi pentru a forma o echipă competitivă. Lotul este aproape definitivat, mai trebuie să aducem un singur jucător. Sperăm să îl găsim și să îl semnăm cât mai repede. Pregătirea de bază o vom face aici, în Cluj-Napoca. Primul obiectiv este să ne calificăm în grupele Champions League. Nu va fi ușor, trebuie să câștigăm trei meciuri. Primul adversar va fi Vilpas Vikings. Nu îi cunosc încă foarte bine, însă știu că și-au adus câțiva jucători. Dacă îi vom învinge vom da peste Peristeri, care este, probabil, cea mai valoroasă echipă a turneului. Vom juca și la ei acasă, dar nu trebuie să ne sperie acest lucru. Din contră, trebuie să ne motiveze. Ne vom pregăti pentru a fi la nivelul așteptărilor. Evident, ca în fiecare an, obiectivele noastre sunt câștigarea Cupei și a campionatului. Va fi și SuperCupa la începutul sezonului. Chiar acum, la prima ședință, am stabilit obiectivele. Suntem campionii din sezonul trecut, toată lumea va dori să ne bată. Le-am spus jucătorilor că titlul a fost câștigat anul trecut. Acum avem o nouă echipă, trebuie să muncim și să formăm o echipă competitivă.

Baschetbaliștii vor efectua pregătire pe plan local până pe 23 august. Ulterior vor participa la un turneu în Serbia, unde vor disputa trei meciuri amicale. De asemenea, U-Banca Transilvania va merge la un turneu de verificare și în Bosnia. Detalii despre turnee și adversari vor fi anunțate în curând.

Foto: Nagy Melinda
HAIDE "U"
5

Parteneri