imagine articol

BCL: Victorie la Larnaca, cu Petrolina AEK

U-Banca Transilvania a depășit într-o manieră categorică formația cipriotă Petrolina AEK Larnaca, în primul joc al dublei manșe din primul tur de calificare în grupele Basketball Champions League.

Jocul a fost ceva mai echilibrat doar în prima sa jumătate, însă controlat de echipa noastră, mai ales pe fondul avansului luat la începutul meciului. În ultimele două perioade de joc, U-Banca Transilvania a păstrat ritmul și intensitatea la ambele capete ale terenului, lucru nereușit de echipa gazdă, care dezamăgește astfel la debutul oficial în noul sezon în fața celor 1.000 de spectatori prezenți la meci.

Petrolina AEK - U-Banca Transilvania 50-78 (8-19, 17-18, 12-20, 13-21)

Thumbnail

De la ciprioți, singurii baschetbaliști cu peste zece puncte marcate au fost Brezec (11 p., 10 rec.) și Harris (14 p.)

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

”În primul rând, vreau să îmi felicit echipa pentru jocul de astăzi, au arătat caracter puternic și au arătat plăcerea de a juca împreună. Am mișcat foarte bine mingea și ne-am folosit armele, jocul pe tranziție și shooterii, le-am folosit foarte bine. Sunt foarte mulțumit de acest joc, de apărarea noastră și de băieții mei, însă peste două zile avem un alt meci, pe care îl tratăm cu toată seriozitatea, ne respectăm adversarul”.

ALEKSANDAR RAŠIČ:

Thumbnail

”A fost un meci bun, însă în prima jumătate am avut prea multe mingi pierdute, cred că aproape 15, nu a fost un baschet foarte reușit pentru niciuna dintre echipe, însă am reușit să ne impunem ritmul și să facem ceea ce am stabilit înaintea jocului. Am stat concentrați toate cele 40 de minute și ne-am făcut un avantaj bun acum, la jumătatea seriei. Vom trata foarte serios meciul retur, vor veni la Cluj să arate că în această seară a fost o greșeală, vor dori să ne învingă. Însă același lucru îl vrem și noi, să câștigăm și pe teren propriu”.

Meciul retur se va disputa la Cluj-Napoca joi, 29 septembrie, cu începere de la ora 19.

Parteneri