imagine articol

Baschetbaliștii noștri se impun în meciul cu CSM CSU Oradea din Cupa României

U-Banca Transilvania a pornit cu dreptul în noul sezon, reușind să o învingă într-o manieră categorică pe CSM CSU Oradea. Confruntarea s-a desfășurat pe terenul bihorenilor, iar gruparea lui Mihai Silvășan a obținut o victorie cu scorul de 87-67. 

 

Alb-negrii și-au arătat intențiile legate de meci încă din primele minute, când au condus cu 5-0. Oradea a egalat, însă clujenii au avut viteză și au evoluat cu agresivitate. DJ Seeley și Bryce Jones ne-au ajutat să ne instalăm la cârma disputei, iar Mareks Mejeris a adus ultimul coș al sfertului întâi, 20-15. 

 

Emi Cățe a marcat pentru 27-17, forțându-l pe antrenorul gazdelor să ceară time-out. Oradea a ratat atacul, iar Mihai Măciucă a scuturat imediat plasa. Bryce Jones ne-a desprins la 15 puncte, 37-22, și nu am mai cedat, chiar dacă CSM a venit la 7 lungimi până la pauză. Ne-am menținut la o diferență consistentă, Guzman izbutind un coș spectaculos, 60-45. Am beneficiat inclusiv de 27 de puncte avantaj pe tabelă, astfel că nu am întâmpinat emoții până la final.

 

U-Banca Transilvania o va înfrunta sâmbătă, tot la Sala Polivalentă din Oradea, pe Dinamo București.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Evident, sunt extrem de fericit pentru rezultatul acestui meci și pentru atitudinea arătată în teren. Știam ce înseamnă un meci la Oradea, mai ales eu sau jucătorii care au fost anul trecut în echipa noastră. Cred că am jucat un baschet de calitate, mai ales în apărare, unde i-am ținut pe orădeni doar la 67 de puncte, ceea ce este extraordinar. Mă bucur pentru victorie și că am început cu dreptul. Ne-am dat o șansă extrem de mare să accedem în Final 8-ul Cupei României. Exact așa am făcut și programul în pregătire, să avem meciuri în zile consecutive. În amicale nu am reacționat atât de bine când am evoluat în zile consecutive, dar s-a întâmplat să o întâlnim atunci pe Panathinaikos. Le-am spus băieților că trebuie să avem grijă, să ne recuperăm și să jucăm un baschet de calitate și mâine. 

 

D.J. Seeley, jucător U-Banca Transilvania

 

Cred că am început bine, ne-am apărat așa cum trebuia. Mai avem de lucru la anumite aspecte, însă a fost un meci bun. Energia a fost grozavă, în special cea primită de la fanii noștri. Mă aștept ca cei de la Dinamo să fie agresivi, dar noi trebuie să ne odihnim și să fim concentrați mâine. 

HAIDE "U"
10
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri