imagine articol

Baschetbaliștii noștri o înfruntă sâmbătă pe CSM Petrolul Ploiești

U-Banca Transilvania primește sâmbătă, 8 ianuarie, vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești, într-o confruntare din etapa cu numărul XIV a Ligii Naționale. Duelul se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 18:30 și va fi transmis în direct pe Digi Sport 4 și Look Sport. 

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan caută succesul cu numărul 13 în campionat, după ce au răpus-o marți pe CSM Focșani, în deplasare. A fost 98-72 pentru jucătorii noștri, care au controlat partida în totalitate. Trupa din județul Vrancea a contat câteva minute în debut, apoi Richard și compania și-au impus ritmul. Elijah Stewart a izbutit o prestație la înălțime, prin cele 23 de puncte și 9 recuperări.

De partea cealaltă, CSM Petrolul Ploiești, ocupanta locului 11, se va deplasa la Cluj-Napoca cu moralul ridicat. Prahovenii au depășit-o în etapa precedentă pe CSM Târgu Jiu cu 94-88. Doar primul sfert al întâlnirii a fost echilibrat, în condițiile în care tabela indica egalitate 19-19. Apoi, Ploieștiul a oferit un baschet consistent în actul secund și a intrat la cabine în avantaj. În cele din urmă, Petrolul a gestionat mai bine și finalul disputei. Matija Milin a fost principalul remarcat, prin cele 22 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Earl Watson a strâns 21 de puncte, iar Andrej Magdevski a contabilizat 10 puncte, 13 assist-uri și 7 recuperări. S-a evidențiat și tânărul Christian Chițu, autor a 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. 

Nou-promovată pe prima scenă a baschetului românesc, CSM Petrolul Ploiești este antrenată de fostul jucător al Clujului, Mihai Popa. Acesta a pregătit-o în ultimele sezoane pe Gaz Metan Mediaș. În lot sunt și doi baschetbaliști americani, alături de experimentatul Octavian Popa Calotă. Totodată, la CSM Petrolul Ploiești evoluează și internaționalul Bogdan Popa. 

Din nefericire, Mihai Silvăşan a fost depistat pozitiv cu COVID-19, aşa că partida va fi condusă de secundul Milorad Perovic. Chiar şi aşa, U-Banca Transilvania nu vrea să își piardă concentrarea, în special că partidele vor crește în dificultate în perioada următoare. Informații despre bilete la încleștarea de sâmbătă sunt disponibile printr-un click AICI

Parteneri