imagine articol

Baschetbaliștii noștri o înfruntă marți seara pe Lietkabelis

U-Banca Transilvania joacă un nou meci acasă în 7Days EuroCup. Formația noastră o înfruntă pe 7Bet Lietkabelis Panevezys într-un joc ce se va desfășura marți, 31 ianuarie, de la ora 19:30. Încleștarea se va desfășura la BTarena, iar biletele sunt disponibile printr-un click AICI. Totodată, confruntarea va fi transmisă în direct la Prima Sport.

Etapele se scurg, astfel că participantele își fac calcule pentru ocuparea unui loc de Play-Off. Victoriile cântăresc din ce în ce mai mult, în condițiile în care această fază a sezonului programează încă șase jocuri.

Cu un bilanț de patru succese și opt înfrângeri, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan se află pe 9 în clasamentul Grupei A. Adversarii noștri de marți sunt o poziție mai sus, cu cinci rezultate pozitive și șapte eșecuri. Mai departe se vor califica primele opt grupări din clasament.

Richard și compania au cedat întâlnirea de săptămâna trecută cu Reyer Veneția, scor 95-90. Anterior, U-Banca Transilvania a depășit-o pe Cedevita Olimpija Ljubljana cu 88-80. Din punct de vedere statistic în 7Days EuroCup, Meindl este liderul nostru, cu medii de 15.7 puncte, 6.3 recuperări și 2.3 pase decisive. El este urmat de Patrick Richard, care a strâns statistici de 12.7 puncte, 5.1 assist-uri și 4.3 recuperări.

De partea cealaltă, Lietkabelis a bifat un succes răsunător pe teren propriu în compania celor de la JL Bourg, scor 92-88. Anterior, lituanienii aveau patru înfrângeri la rând în 7Days EuroCup. Totodată, gruparea antrenată de Nenad Čanak a pierdut în weekend cu Prienai, 86-74. În clasament, echipa din Panevezys ocupă locul 6, cu 10 rezultate pozitive și 7 înfrângeri.

Gedeminas Orelik s-a evidențiat până acum cu medii de 17.5 puncte, 6.0 recuperări și 2.5 assist-uri. La Lietkabelis activează și fostul nostru baschetbalist, Zeljko Šakić, care este însă accidentat.

În tur, Lietkabelis ne-a depășit cu 89-84.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Toată lumea știe că este un meci foarte important pentru noi, jucăm cu o echipă bună, cu care ne batem în mod direct pentru accederea în Play-Off. Nu este o partidă decisivă, deoarece mai sunt alte cinci jocuri, însă este o dispută importantă. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne concentrăm pe micile detalii pe care trebuie să le respectăm la antrenamente și la ora jocului. Nu putem să visăm la o victorie fără să știm ce avem de făcut. În ceea ce privește lotul, Karel Guzman a suferit o mică accidentare înaintea meciului cu Târgu Mureș. S-a antrenat aseară, însă nu la 100% din capacitate. Își dorește foarte mult să evolueze și sperăm să ne poată ajuta la ora meciului. Nu ne îngrijorează ultima lor victorie din EuroCup. După cum am văzut până acum, oricând pot să apară rezultate surprinzătoare. Fiecare echipă poate să învingă acasă sau în deplasare. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru. Niciun meci nu seamănă cu celălalt și trebuie să avem grijă la recuperările lor ofensive. Sunt o formație puternică sub panou. De exemplu, în confruntarea tur au reușit 17 recuperări ofensive. Au jucători înalți și trebuie să îi oprim. La aceste aspecte trebuie să ne concentrăm, nu la o anumită victorie obținută, spre exemplu, cu Bourg. Am analizat și acel joc, bineînțeles, dar mâine totul va fi diferit. Sunt foarte mulțumit de felul cum arătăm acum. Încă nu ne-am despărțit oficial de Victor Sanders. Nu a semnat rezilierea contractului, deși el a fost anunțat la o altă formație. Tocmai de aceea nu am făcut un anunț oficial. El este acolo, în Polonia. Are vizita medicală, iar dacă totul iese bine va semna rezilierea contractului. Imediat ce va semna rezilierea, noi vom anunța oficial și îi vom mulțumi.

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

Meciul este unul important și vreau să le transmit fanilor că prezența lor înseamnă mult. Este o partidă oarecum decisivă și avem nevoie de sprijinul suporterilor. Suntem pregătiți, ne-am antrenat bine și cred că am jucat la un nivel ridicat în ultima perioadă. Spre exemplu, Veneția a prins o zi bună săptămâna trecută, așa că am ratat victoria. Noi am demonstrat că putem juca bine, am reușit și la Ljubljana. Cum am mai spus, trebuie încă să învățăm cum se câștigă în EuroCup.

HAIDE "U"
18

Parteneri