imagine articol

Baschetbaliștii noștri încheie turul pe teren propriu

Un nou turneu din Liga Națională va avea loc la BTarena din Cluj-Napoca. U-Banca Transilvania are parte de adversari redutabili în finalul turului de campionat și va da piept cu CSM CSU Oradea și CS SCM Timișoara. Confruntările vor avea loc luni, 7 februarie, respectiv marți, 8 februarie. Ambele partide ale jucătorilor noștri vor începe de la ora 19:30 și vor fi transmise în direct pe Digi Sport 4, Look Sport și FRB TV.

Echipa condusă de Duško Vujošević și Mihai Silvășan o va înfrunta prima dată pe CSM CSU Oradea, în derby-ul turneului cu numărul șapte. La ora actuală, bihorenii ocupă locul șase în clasament, bifând opt rezultate pozitive și trei eșecuri. Totodată, jucătorii lui Cristian Achim participă și în FIBA Europe Cup, acolo unde au reușit să se califice în optimile competiției. În acest an, leii au obținut o victorie de prestigiu și au răpus-o pe galonata Beșiktaș Istanbul. Ulterior, CSM a cedat partidele cu Balkan Botevgrad și BC CSU Sibiu. 

Gruparea de pe malul Crișului și-a păstrat majoritatea jucătorilor importanți din stagiunile precedente. Ne referim aici la Giordan Watson, Aaron Broussard, Dragan Zeković, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu sau Cătălin Baciu. Broussard este principalul marcator al roș-albaștrilor, contabilizând 13.7 puncte pe meci. O evoluție la înălțime are adesea și Stephen Holt, în timp ce Garlon Green s-a acomodat rapid în sistemul gândit de Achim. Cei doi baschetbaliști s-au alăturat trupei bihorene pe parcursul actualului sezon. 

După confruntarea cu CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania se va duela cu CS SCM Timișoara. Elevii lui Dragan Petričević se află pe opt în clasament, înregistrând șase victorii și cinci înfrângeri. Echipa bănățeană poate oricând să furnizeze surprize și a demonstrat acest lucru de mai multe ori în etapele precedente. Cu alte cuvinte, Timișoara dispune de un important nucleu de jucători români. La acest capitol îi amintim pe Mirel Dragoste și Alexandru Olah, ambii componenți ai naționalei României. 

Pe de altă parte, stranierii Timișoarei beneficiază de experiență în jocurile din Liga Națională. Căpitanul Sherwood Brown are medii de 15.0 puncte, 6.9 recuperări și 1.4 pase decisive, fiind cel mai productiv om al violeților.

Timișoara va intra prima în scenă, cu un meci în fața Stelei, programat luni, de la ora 16:30.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Va fi ultimul turneu din cadrul turului, vor fi meciuri puternice. Jucăm prima dată cu Oradea, toată concentrarea noastră merge spre acel joc. Ei sunt o echipă puternică, deși nu au avut o evoluție strălucită la Istanbul. Au jucători talentați, care pot face oricând diferența. Sunt o echipă care încearcă să joace un baschet colectiv. 6 dintre jucătorii lor au peste 10 puncte marcate pe meci, iar echipa izbutește 20 de pase decisive cel puțin în fiecare joc. Asta spune totul despre evoluția lor colectivă. Ne-am pregătit intens și trebuie să dăm totul pentru a obține victoria. Știm ce rivalitate există între noi și orădeni și din păcate nu vor fi fani în tribune. Va scădea nivelul de spectacol din această cauză, dar sunt convins că ambele echipe vor depune un efort maxim. Scopul nostru este să câștigăm ambele meciuri și să ne îmbunătățim jocul. Foarte probabil, la turneu nu va fi prezent David Vida. A suferit o accidentare la umăr, s-au făcut anumite investigații și vom vedea dacă îl putem folosi înainte de primul meci.

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

Am avut parte de o serie de antrenamente foarte bune. Sunt unele aspecte la care trebuie să mai lucrăm, deși nu am pierdut niciun meci în acest sezon. De fiecare dată când jucăm cu Oradea este dificil. Va fi cu siguranță o luptă. Totodată, Timișoara este o echipă bună. Le-am văzut meciurile și știm la ce să ne așteptăm. Toți trebuie să fim pregătiți să obținem victorii. 

HAIDE "U"
20

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj