imagine articol

Baschetbaliștii noștri câștigă derby-ul cu CSM CSU Oradea, din ultima etapă a sezonului regulat

U-Banca Transilvania s-a impus în derby-ul cu CSM CSU Oradea și a încheiat grupa 1-10 cu un rezultat pozitiv. Richard și compania au obținut un succes cu scorul de 94-79. 

 

Deși partida nu a influențat în vreun fel clasamentul la finalul sezonului regulat, cele două echipe au tratat jocul ca pe un mare derby. Aproape 7.000 de fani au venit la BT Arena să îi împingă pe băieții lui Mihai Silvășan spre o victorie în fața rivalilor bihoreni. Drept urmare, jucătorii au prins elan grație energiei publicului, iar Meindl a spart defensiva adversarilor și a înscris pentru 8-3. 

 

Ulterior, Stefan Birčević și-a desprins colegii la 16-8, însă CSM CSU Oradea a revenit cu ajutorul lui Marković. Pe de altă parte, mingea a circulat eficient la U-Banca Transilvania, astfel că am găsit cu ușurință jucătorii demarcați. Drept urmare, distribuția punctelor a fost una echilibrată, doi baschetbaliști marcând câte 6 puncte fiecare după primul sfert, când tabela indica 27-20 în favoarea noastră. 

 

Kasey Shepherd i-a distanțat pe clujeni la 31-22, moment în care bihorenii au avut o tresărire de orgoliu. Profitând de lipsa noastră de reacție, orădenii au pus umărul la un parțial de 0-14. Meindl ne-a scos din faliment, însă tot CSM a intrat la cabine în avantaj, scor 46-47. În sfertul trei, alb-negrii au strâns rândurile în apărare, Cățe și Jones ieșind la rampă cu puncte. Totodată, în urma unor acțiuni defensive am câștigat ușor o serie de mingi și am putut fructifica fiecare contra-atac. Emi Cățe a adus două coșuri la rând, apoi am mers la 78-69. U-Banca Transilvania s-a instalat la cârma disputei și nu făcut pași greșiți. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

Am arătat o atitudine de Play-Off, la asta am lucrat în ultimele săptămâni, după ce am ieșit din EuroCup. După Cupa României, motivația noastră și atitudinea nu au fost la cele mai înalte cote, am discutat mult despre asta și ne-am dorit foarte mult să ne revină foamea de rezultate. Toată lumea înțelege cât de important este să ai acest lucru în Play-Off. Astăzi am arătat ca o echipă hotărâtă. De acum ne vom odihni și ne vom gândi numai la Play-Off, unde fiecare meci contează extrem de mult. Trebuie să oferim un baschet de calitate și să fim constanți pentru a ne îndeplini obiectivul. Mai e mult până la finală, trebuie să luăm fiecare fază pe rând. Vrem să ne concentrăm pe primul tur, vom vedea cine ne va fi adversarul. Nu există gândul că am fi obosiți. Acum urmează cea mai importantă parte a sezonului, trebuie să fim într-o formă bună mental și să avem motivația necesară. Aceste lucruri ne vor împinge de la spate și din punct de vedere fizic. De acum înainte vom avea același număr de zile să ne pregătim ca restul echipelor. Nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere, va reveni și Karel și vom beneficia de rotația obișnuită.

 

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania 

 

Această victorie nu înseamnă tare mult, deoarece am pierdut la Voluntari și nu ne-am mai putut lupta la primul loc. Am demonstrat că putem să o învingem pe CSM Oradea, însă cred că suntem capabili să evoluăm mai bine, mai agresiv. Acum urmează Play-Off-ul și trebuie să fim motivați, să jucăm cu multă motivație. Am jucat tot sezonul și a sosit momentul să ne luptăm pentru campionat. Cu siguranță Oradea are un avantaj întrucât a încheiat sezonul regulat pe primul loc, însă nu va fi ceva decisiv. Știm asta și vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. 

HAIDE "U"
10
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri