imagine articol

Ansamblul Folcloric “Mugur de Dor” va oferi un moment artistic la pauza meciului cu Dinamo

Spectatorii care vor asista la confruntarea de astăzi cu Dinamo București, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, vor avea parte de un moment artistic special. Astfel, la pauza partidei, membrii Ansamblului Folcloric “Mugur de Dor” vor oferi în dar publicului două suite de dans tradițional.

Ansamblul Folcloric “Mugur de Dor” a ținut să ne facă o surpriză înainte de deplasarea în Turcia de săptămâna trecută, iar tinerii iubitori de folclor ne-au colindat la finalul unui antrenament. Jucătorii s-au bucurat să simtă și mai bine spiritul sărbătorilor și au prins curaj la Istanbul, acolo unde au obținut o victorie istorică în grupele Basketball Champions League. 

Foto: Dan Bodea

Ansamblul fost înfiinţat în anul 2017 la iniţiativa instructorilor Dacian şi Alina Gălăţan. Prin activităţile ansamblului, se doreste ca tânăra generaţie să-şi însuşească cunoştinţe despre dansul popular şi tradiţiile strămoşeşti. 

O mare parte dintre dansatori, descoperindu-şi talentul şi vocaţia pentru acestea, ajung astfel să petreaca foarte multe ore în sala de repetiţie, devenind până la urmă un mod de viaţă. În prezent, peste 50 de copii și tineri se regăsesc în acest ansamblu. 

Duelul cu Dinamo va începe la ora 17:00. 

Foto: Dan Bodea

Parteneri