imagine articol

Alex Pop, premiat la UBBots 2013

Jucatorul echipei noastre, Alex Pop, a participat la acest sfarsit de saptamana la cea de-a sasea editie a UBBots 2013 - Ziua Robotilor Inteligenti. La competitia organizata de Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes Bolyai au participat 8 proiecte, printre care si al jucatorului nostru Alex Pop, student in anul 4 la "Inginerie informatica". La final, fiecare dintre cei 14 sponsori ai competitiei au premiat proiectul care li s-a parut cel mai interesant.

Alex Pop si colegul sau de proiect, Dan Petrut Beleleu, au prezentat robotul Robo SMaker, care face sandwich-uri.

Alexandru Pop: "Am lucrat la acest proiect pe tot parcursul semestrului I si mai intens in ultimele doua saptamani. Nu am avut mult timp la dispozitie nici eu, pentru ca am fost la echipa, la antrenamente si in deplasari, dar nici colegul meu, pentru ca si el lucreaza. Proiectul nostru, Robotul Robo SMaker a fost vazut castigator de catre doi dintre sponsorii editiei. De asemenea, am mai primit un premiu care a fost acordat tuturor participantilor. Acest proiect a facut parte si dintr-un examen pentru facultate. Vreau sa ii multumesc domnului antrenor Bavcevic pentru ca mi-a dat posibilitatea sa particip la examen, dar si la UBBots 2013".

Alex Pop, impreuna cu Dan Petrut Beleleu au realizat in anul I de facultate o masina teleghidata prin telecomanda cu infrarosu, iar in anul II, un elicopter.

Pentru acest proiect, cei doi colegi de facultate au creat si un blog, in care au expus fazele de realizare a robotului Robo SMaker

Felicitari, Alex!

Parteneri