imagine articol

Alb-negrii obțin prima victorie în deplasare, după succesul cu Cedevita Olimpija Ljubljana

U-Banca Transilvania a reușit să iasă învingătoare din deplasarea în capitala Sloveniei. Jucătorii noștri au depășit-o miercuri seara pe Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 88-80. Astfel, echipa noastră a ajuns la patru succese și șapte înfrângeri. 

 

Meciul a început cu un moment special pentru Stipe, pivotul nostru primind o distincție din partea celor de la Cedevita, fiind component al slovenilor timp de trei sezoane. Jucătorul bosniac a fost chiar căpitan al dragonilor și a primit aplauze la scenă deschisă din partea publicului. Pe de altă parte, formația lui Mihai Silvășan a pornit ca din pușcă, prin două coșuri de la mare distanță, 0-6. Ulterior, Stefan Birčević ne-a desprins la 2-12, iar combinațiile dintre jucători au funcționat. Drept urmare, Meindl a primit o pasă perfectă de la Richard, 5-18 și am încheiat în forță actul inaugural, 15-24.

 

Pe parcursul sfertului secund și-a făcut debutul în maioul alb-negru și Jalen Jones. Chiar dacă a ajuns duminică noaptea la Cluj-Napoca și a apucat doar două antrenamente cu noii colegi, americanul a primit mingea și a înscris de trei puncte la prima încercare. Agresivi la recuperări, verzii au limitat din ecartul înregistrat, în special grație fundașului Yogi Ferrell. La pauză, tabela indica 34-41. 

 

Sfertul al treilea a demarat cu gruparea gazdă în prim plan, Yogi Ferrell continuând să impresioneze pe faza ofensivă. Fundașul american și-a ajutat colegii să egaleze la 41, numai că Shepherd a ieșit la rampă la momentul potrivit, 47-41. Rebec a răspuns pentru Cedevita, dar Gordić a pus capăt actului printr-o reușită din spatele semicercului, 57-59. Mai mult, Edo Murić, căpitanul dragonilor, a acumulat cinci greșeli personale și a părăsit terenul. 

 

În ultimele 10 minute, Jalen Jones s-a întors cu energie pe teren și a izbutit două triple la rând, 67-58. Deși au existat anumite emoții pe final, U-Banca Transilvania a gestionat perfect situația și a acumulat un rezultat important în vederea viitoarelor calcule ale calificării. 

 

Andrija Stipanović a totalizat 14 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Tot 14 puncte a contabilizat și Jalen Jones, alături de 4 recuperări. La rândul său, Kasey Shepherd a strâns 14 puncte și 5 pase decisive. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Sunt foarte fericit cu această victorie. Este prima noastră victorie din deplasare. Înseamnă mult și astfel avem șanse să ne calificăm în Play-Off-ul 7Days EuroCup. Am avut o rotație mai lungă după aducerea lui Jalen Jones. Cred că este un lucru foarte bun pentru noi. De asemenea, am fost puternici mental în timpul meciului. Am rezistat atunci când ei s-au apropiat și am găsit modalități să revenim în avantaj. A fost un meci bun din acest punct de vedere. Mergem mai departe, suntem o echipă nouă în competiție și mai avem de lucru. Luăm totul pas cu pas și ne vom lupta să ne dăm șanse să câștigăm fiecare partidă. 

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

 

A fost un meci incredibil pentru noi, împotriva unei echipe bune. La un moment dat a existat sentimentul unui deja-vu, din moment ce am condus și ei s-au apropiat. Acum am fost mai deștepți, am jucat colectiv și sper să continuăm tot așa. 

 

HAIDE "U"
24

Parteneri