imagine articol

Al treilea succes pentru echipa noastră în FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania a obținut un succes miercuri seara, în grupele FIBA Europe Cup. Echipa ardeleană a depășit-o pe Södertälje Kings cu scorul de 85-74. Încleștarea s-a desfășurat la BTarena. 

Primele patru puncte ale disputei au venit de la jucătorii noștri, iar ulterior Patrick Richard a scuturat plasa de la mare distanță pentru 7-2. Suedezii au revenit în joc prin evoluțiile izbutite de internaționalii Martin Pahlmblad și Jonathan Person. Pe finalul actului, Andrei Calnicenco și-a trecut în cont o triplă pentru 19-13, însă oaspeții ne-au presat cu o apărare agresivă. Pe parcurs a intrat pe teren și Nandor Kuti, revenit după o accidentare. Sfertul se încheie cu avantaj minim al băieților lui Mihai Silvășan, 21-20. 

Amfitrionii au izbutit o fază de mare spectacol în debutul sfertului secund. Kerron Johnson a câștigat eroic o minge în apărare și a declanșat contra-atacul, care a fost finalizat în cele din urmă de Artis Ate, 23-22. U-Banca Transilvania s-a menținut la conducere și a intrat la cabine sub adăpostul a cinci puncte, 40-35. 

În repriza secundă, formația noastră a oferit un baschet precis, în special la finalizare. Pe faza ofensivă, Darko Planinic a dominat luptele de sub panou, în timp ce colegii săi au găsit variantele potrivite pentru a furniza puncte. Donatas Tarolis și-a distanțat colegii la 11 puncte, 50-39. Gaddefors și Pahlmblad au sunat trezirea în tabăra celor de la Södertälje, dar chiar și așa alb-negrii au rămas la cârma jocului. 

Nandor Kuti a deschis actul decisiv cu un coș de la mare distanță, 63-56. Același Kuti a plutit peste defensiva adversarilor și a contabilizat un coș cu fault, ducând scorul la 65-58. Americanul Callison a ieșit la rampă cu puncte exact când scandinavii aveau mai mare nevoie, profitând de o relaxare în apărarea noastră. Drept dovadă, Kings au venit la un punct distanță, 68-67. 

Meciul s-a încins din acel moment, mai ales că Anton Gaddefors a pus din nou probleme prin reușitele sale. Artis Ate a liniștit totuși apele cu un coș din unghi 0, pentru 81-72. U-Banca Transilvania nu a mai putut scăpa meciul din mână și a bifat un nou rezultat pozitiv în FIBA Europe Cup.
 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

“Nu a fost un meci foarte reușit din partea noastră. Am făcut multe greșeli, au existat părți ale jocului când am lăsat coșuri ușoare. Le-am permis o apărare agresivă și am avut adesea probleme în a organiza atacul. Una peste alta, este un succes important. Ne duce mai aproape de calificare, însă nu suntem calificalți pe hârtie. Felicit jucătorii și echipa adversă pentru luptă. Mă bucur că am învins, deși nu a fost un meci reușit. Kuti a început să se antreneze cu contact abia luni. Are două zile de antrenamente. Am discutat cu el și mi-a spus că își dorește să joace. Nu l-am ținut pe perioade lungi în teren, s-a achitat bine de sarcini. Chiar dacă a stat atât de mult departe de teren, evoluția lui din apărare nu poate fi contestată. Îl așteptăm, avem nevoie de el, este un jucător de bază”. 

Karlo Zganec, jucător U-Banca Transilvania:

“Nu am jucat bine astăzi. Nu am avut suficientă energie, am făcut prea multe greșeli. Am căzut de prea multe ori, însă pe final am jucat mai bine. Am obținut o victorie importantă și asta contează cel mai mult. Luăm totul pe rând, mai avem de câștigat un meci în Bulgaria pentru a ne califica”.   

U-Banca Transilvania - Södertälje Kings 85-74 (21-20, 19-15, 20-21, 25-18)

Parteneri