imagine articol

Al doilea succes în amicale pentru echipa noastră

U-Banca Transilvania a reușit duminică seara a doua victorie în meciurile de pregătire. Gruparea antrenată de Mihai Silvășan a învins-o, într-o confruntare desfășurată la Zrenjanin, pe Spartak Subotica, echipă aflată în primul eșalon din Serbia. La final, tabela a indicat 81-73 în favoarea noastră.

 

Am început partida cu o formulă alcătuită din David Lăpuște, D.J. Seeley, Jarell Eddie, Mareks Mejeris și Emanuel Cățe, iar după 5 minute de joc conduceam cu scorul de 6-12. Apoi, la finalul sfertului întâi, U-Banca Transilvania avea 4 puncte avantaj. Ne-am menținut la cârma jocului și la pauză, când am intrat la cabine sub adăpostul a 7 lungimi, 35-42.

 

În prima parte s-au remarcat din tabăra noastră Jarell Eddie, care avea 9 puncte înscrise, respectiv Patrick Richard și Mareks Mejeris cu câte 7 fiecare. La revenirea pe teren, ardelenii au fost mai puternici, dominând lupta de sub panou. De asemenea, le-am fost superiori oponenților în faza ofensivă, astfel că am bifat un nou rezultat pozitiv.

 

Jarell Eddie și Patrick Richard au fost liderii noștri, prin cele 15 puncte. Jarell a adăugat 4 recuperări, o intercepție și o pasă decisivă, în vreme ce Richard a totalizat 2 recuperări, o intercepție și un assist. Bryce Jones a contabilizat 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Mareks Mejeris și Emi Cățe au strâns câte 12 puncte fiecare. Cățe a recuperat și 9 mingi de sub panou, adăugând 4 pase decisive.

 

Campionii României au încheiat meciul cu procentaje de 69% la libere, 65% din interiorul semicercului și 33% de la mare distanță. Totodată, am distribuit 17 pase decisive și am recuperat 38 de mingi, cu 14 mai multe decât adversarii sârbi. 

 

Mai departe, U-Banca Transilvania se va duela marți, 5 septembrie, cu Mega Leks, într-un joc programat la Belgrad.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

A fost al doilea meci de pregătire pe care l-am câștigat. Nu acesta era neapărat obiectivul. Noi voiam doar să jucăm mai bine decât în primul meci, ceea ce am reușit în mare parte. Am avut multe situații bune, am controlat lupta la recuperare și am avut multe assist-uri, ceea ce înseamnă dorința de a evolua ca o echipă. Așteptăm să sosească și Karel Guzman, pentru a fi în efectiv complet. Practic, scopul este să fim cea mai bună variantă a noastră când începe campionatul. Nu vom fi la 100%, dar ne vom afla la cea mai bună formă posibilă pentru perioada respectivă, adică în 15 septembrie. 

HAIDE "U"
10

Parteneri