imagine articol

2-0 pentru echipa noastră în seria cu Steaua

U-Banca Transilvania a obținut o nouă victorie în fața Stelei. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan i-a învins pe roș-albaștri în al doilea meci al seriei, scor 71 la 68, și a făcut un pas important spre semifinalele Ligii Naționale.

În formula de start a echipei noastre s-au regăsit Darrin  Dorsey, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Tony Easley și Nana Foulland, iar debutul confruntării a oferit puține realizări pe tabela de marcaj. Totuși, bucureștenii au fost mai inspirați și chiar au condus cu 9-14 după un coș al tânărului Radu Vîrnă. U-Banca Transilvania și-a revenit, însă Steaua a încheiat la conducere primul sfert, 19-21.

Partida a continuat să fie echilibrată și în actul secund. Nana Foulland a strălucit pentru gazde, făcând un joc remarcabil în spațiul de trei secunde. Nici pivotul Stelei, Skylar Spencer, nu s-a lăsat mai prejos și a reprezentat permanent un pericol pentru defensiva alb-negrilor. Baschetbaliștii din București și-au păstrat din luciditate pentru a intra la cabine sub adăpostul unui singur punct, 34-35.

În repriza a doua, Darrin Dorsey și Nana Foulland au fost responsabili cu puncte în tabăra amfitrionilor. Kyndall Dykes a instalat Clujul la conducere, 42-40, grație unei aruncări de trei puncte. Imediat a venit un nou coș de la Foulland, 44-40. Steliștii au dat replica prin fundașul Austin Chatman, care a imprimat viteză jocului și a punctat din poziții dificile. Americanul a egalat la 66, însă mai apoi, Aleksandar Rašić a scuturat plasa de la mare distanță, ducând scorul la 69-68, într-un moment important al disputei. Dorsey a închis tabela, în timp ce Steaua nu a mai găsit soluții.

U-Banca Transilvania Cluj 71 - 68 Steaua Bucuresti

Thumbnail

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

„A  fost un meci foarte greu. Ne-a fost dificil să ne motivăm și nu înțeleg de ce, fiind un meci de Play-Off. Trebuie să fim flămânzi după rezultate. Din păcate, nu a fost așa. Nu spun că băieții nu au vrut victoria, dar starea noastră mentală nu a fost la nivelul cel mai ridicat. Prin urmare, nu am reușit să transformăm o serie de aruncări deschise. Am terminat meciul cu procentaje slabe la aruncări. Practic, aceasta a fost tactica lor, să aglomereze căciula foarte mult și să ne dea aruncări din dribling sau să ne forțeze la trei puncte. Nu am putut să marcăm la procentaje decente. Totuși, lucrul bun este că ne-am bătut la recuperare. Per total, putem să spunem că scorul contează cel mai mult. Noi trebuie să ne uităm în oglindă și să ne analizăm jocul, să vedem dacă suntem suficient de flămânzi să ne atingem obiectivul, și anume câștigarea campionatului. Cu siguranță se poate ca formațiile din Play-Off să resimtă puțină oboseală. Mă refer aici la noi, Sibiu, Oradea și Dinamo. Am citit declarația lui Cristian Achim și vreau să spun că sunt de acord cu el. Noi suntem singura țară din Europa care dispută Play-Off-ul la patru sau cinci zile după încheierea Final Four-ului Cupei. Evident, este un turneu cu un trofeu pe masă. În aceste condiții, încărcătura este foarte mare. Este foarte greu să ajungi la un tonus bun într-un timp atât de scurt. Eu cred că trebuie analizată situația și găsite soluții”. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit